«Шлях до НАТО: Наступні кроки України» - Олег Пономар

«Шлях до НАТО: Наступні кроки України» - Олег Пономар

Я дав невеликий кометар для Факти ICTV. Ось його текст.

Раніше я прогнозував, що Україна в недалекому історичному майбутньому обов'язково стане членом НАТО.

Надання Україні статусу аспіранта (претендента) — це чергова закономірна сходинка на цьому шляху. Тепер НАТО офіційно визнає Україну кандидатом у члени організації. Наступними кроками чи сходинками мають стати такі процедури як Інтенсивний Діалог про Членство в НАТО, та План Дій для Членства в НАТО.

Ми маємо продовжити інтенсивну роботу, перевести військо на стандарти НАТО, закріпити наші наміри у законодавстві й Конституції, ввести цивільний контроль за оборонним сектором, бути готовими до цивільного міністра оборони, тощо.

Роботи багато, мета — стати повноцінним членом військово-політичного альянсу Західної цивілізації.

Також треба пам'ятати про виконання умов. Варшавський саміт НАТО 2016 року дав нам амбітне завдання — завершити перехід нашого війська на стандарти НАТО до кінця 2020 року. А потім треба чекати політичного рішення найвищого рівня на Заході.

-----------------------------

А тепер відповідь тим "експертам", які поширюють фейк, що в НАТО немає такого статусу як "країна-аспірант", тобто країна, яка офіційно прагне вступити до альянсу.

Ось офіційний сайт НАТО. Офіційнішої інформації ніж на офіційному сайті НАТО, не існує.

До вашої уваги перелік країн-членів та країн-аспірантів станом на 12.06.2017. Тут вказано, що "Currently, Bosnia and Herzegovina, Georgia and the former Yugoslav Republic of Macedonia are aspiring members" (зараз Боснія та Герцеґовина, Грузія й (колишня югославська республіка) Македонія є країнами (членами) аспірантами):


А це лінк з того ж офіційного сайту станом на 09.03.2018, і тут вже чотири країни-аспіранти (три попередні плюс Україна):

Олег Пономар