Шлюб для чоловіків корисніший

Шлюб для чоловіків корисніший

Уже не одне дослідження доводило, що одружені люди мають міцніше здоров'я, менше емоційних проблем та живуть довше. Британські ж науковці мають несподівану новину: у жінок ці закономірності майже не працюють.

Про це пише depo.ua/

Жінка середнього віку, котра ніколи не виходила заміж, має практично такі ж шанси захворіти на метаболічний синдром - поєднання діабету, гіпертонії та ожиріння - як і одружена.

Серцеві захворювання загрожують холостякам на 14% більше, ніж тим, хто живе в шлюбі. Жінкам - однаково.

Учені знайшли якусь відмінність хіба що в показниках по захворюваннях органів дихання, вони виникають рідше у заміжніх жінок. Проте все одно холостячки хворіють менше, ніж холостяки.

Це встановили вчені з Університетського коледжу Лондона, Лондонської школи економіки та Лондонської школи гігієни та медицини тропіків.

"Перебування не в шлюбі, офіційному або цивільному, несе менше шкоди жінкам, ніж чоловікам. Виходить, що шлюб для чоловіків корисніший", - підсумовує експерт зі здоров'я населення доктор Джордж Плаубідіс.

Окрім цього вчені з'ясували, що розлучення не мають негативного впливу на здоров'я людини в майбутньому, ані на чоловіка, ані на жінку - якщо вони не лишаються самотніми та знаходять нову половинку.

"Попередні дослідження показували, що після розлучення в чоловіків відбувається погіршення здоров'я, але ми виявили, що в довгостроковій перспективі вони зазвичай вертаються такого ж статусу здоров'я, який мали до розлучення", - зазначає науковець.

Цікаво, що чоловіки, які розлучилися в віці "під 40" і більше ніколи не одружувалися, рідше страждають від діабету, ніж затяті холостяки, які взагалі ніколи не жили в шлюбі.

До слова, в 2010-му році дослідники ВОЗ з'ясували, що шлюб зменшує ризик розвитку тривожності та депресії.