"Шо, апять?" - Віктор Бобиренко

"Шо, апять?" - Віктор Бобиренко

Черговий корупційний скандал на вершині владного олімпу.

І зашкварився хто б ви думали?

Рєзніков. Мало йому яєць по 17 гривень та інших косяків. Чи зрад. Тепер курточний скандал. От на що я звернув увагу:

1) сам скандал — типовий. Інфу про те, що Міноборони закупило куртки з Туреччини утричі дорожче їх справжньої вартості, справжні.

Інсайдери знову це здали журналісту-розслідувачу Юрію Ніколову. Їх аутентичність на засіданні підтвердили голова ТСК з економічної безпеки Ярослав Железнякпер та голова антикорупційного комітету (Слуга) Анастасія Радіна.

2) Коли “добрі люди” роблять схему — головне — відпетляти тендер. І вийти з пропозиціями на “правильну фірму”. І тепер представники Міноборони так і не пояснили, чому звернулося до пропозицією саме до цієї компанії. І чому ця компанія отримала від МО стовідсоткову передоплату. На 30 млн доларів, на мінуточку. Ціна на куртки виросла втричі при перетині українського кордону.

Втричі!!!!

Це ж кому піде відкат у мільйонів $15-20ть?

3) Так прекрасно виглядають тепер слова міністра фінансів і правдолюба Сергія Марченка:

- ще ніколи в Україні не було так мало корупції.

Просто красавчик. Так не смішить людей навіть квартал95.

Я впевнений, правда, що і в інших міністерствах вікати щонайменше у 20-30% від суми закупівлі. Просто масштаби не ті. І прискіпливіше дивляться саме на міноборонівські витрати.

4) Коли ще минулого разу усі, кого називають в Україні громадянським суспільством кричали, що Резнікова треба знімати. Що не можна так під час війни: говорити, що ми захищаємо європейські цінності, а самим діяти російськими методами.

Європейські цінності — це коли зашкварився — маєш піти. Хоча б ти був діячем рівня Боріса Джонсона, а не якогось Резнікова. Правила такі.

І тільки в Україні чомусь — раз — не ананас.

До речі, скільки “пазітівних блогерів” чи коментаторів “правдолюбів” спалилося у соцмережах, захищаючи корумпантів — мамо леле.

5) Резнікова потрібно знімати — інакше союзники перестануть нам допомагати. Бо ця зрада — на користь ворога. Ох як вже потішаються у сасєдушек.

Хоча коню ясно, що Єрмак вирішив Резнікова валити. Свідчення тому — його стали рвати речники влади і маститі Слуги.

Якось аж невдобно критикувати в одній компанії з “пазітівними блогерами”.

Але треба.

Для Найвеличнішого щось придумають, як у відосиках пояснити, що то поодинокі випадки, а взагалі то корупції стало менше.☝️

6) Ну і запишемо в загадки: куди послом поїде Резніков? Бо як у тому фільмі: “Ну а куда ж єво?”

Головне, аби не кудись в Європу. І тільки не в Лондон. Невдобно