"ШО ПО ПЕРЕВОРОТУ, ПОСОНИ?" - Антон Швец

"ШО ПО ПЕРЕВОРОТУ, ПОСОНИ?" - Антон Швец

Вчора у твітачі журналіст Buzzfeed News Christopher Miller написав, що якийсь слабовік з оточення Президента злив йому дані про переворот.

За словами Міллера Зеленському повідомили наступне. Три колишніх українських мсра - Олексій Васильєв, Василь Грицак та Едуард Федосов планували разом з фсбшником Василем Лаптіним(лолкєк) переворот з участю Ахметова за мільярд доларів 1 грудня.

Президент про це заявив та це стало по справжньому міжнародною новиною. Прямо топ, мені за сьогодні багато хто подзвонив, та більшість цих людей взагалі були не в курсі, що то Демократична Сокира організовувала та анонсувала двіж на 1 грудня. Тут люди здивувалися ще раз.

Сьогодні на звʼязок вийшов Едуард Федосов та повідомив що він не живе у Криму, а живе в Києві. З Грицаком спілкувався кілька років тому, з Васильєвим кілька днів тому, але не бачився з жодним давно, бо спілкувався по телефону. В Криму не був з 2012 року. Ахметова бачив по телевізору. Готовий прийти на поліграф у будь-який момент куди скажуть. Тобто до нього ніхто не приходив ще, лол.

Також на звʼязок вийшов Василь Грицак та заявив, що Ахметова бачив у 2007, у Криму останній раз був у 2005, з Федосовим бачився у 2010-2012 і десь тоді ж з Васильєвим. Проживає у Київській області. З України не виїжджав з 2014 року. Про те, що спілкувався з Федосовим у 2018-19 роках по телефону не сказав.

Васильєв поки що на звʼязок не вийшов. Лаптєв звісно також, якщо він взагалі існує, з таким то прізвищем.

Чи повинні ми вірити мсрам?

Звісно ні.

Чи могли вони виїхати у третю країну, та потім попасти у Крим? Могли. Чи могли вони виїхали з країни взагалі нелегально та без відмітки, і потрапити до Криму, а потім непомітно повернутися назад. Та могли мабуть.

Але є один беззаперечний факт.

Два з трьох “організаторів перевороту” проживають не то що в Україні, в Києві або поряд.

По-перше, всі вони НЕ АРЕШТОВАНІ. Це переворот, це не жарти. В будь-якій країні демократія під час справжніх переворотів(навіть можливих) закінчується і починається фрі фор ол. Кто не заховався - я не винуватий.

Але в нас типу задокументовані “організатори переворотів” не те, що не заарештовані, їх не арештували навіть після того як вони вийшли на звʼязок. Тобто вони навіть не під наглядом, за ними ніхто не слідкує - органи НЕ В КУРСІ, ЩО ЦІ ЛЮДИ СТАНОВЛЯТЬ ЗАГРОЗУ.

По-друге, ці люди в принципі виходять на звʼязок. Якщо б хтось організував переворот і про це сказали б з великої трибуни - ці люди б рванули з країні на всі боки. Але ні, вони мичать в слухавки журналістам, а скоро ще на ток-шоу мабуть підуть. Так ті хто планує переворот не поступають, це мабуть перший випадок в історії такой. Люди з навіть меншими проблемами в анамнезі чухають за кордон в таких випадках миттєво. Тим всі вказані не політики - в разі чого за них ЕСПЧ мазу тягнути не буде. Всім пофіг.

Ну які це переворотчики?

Тут є два варіанти.

Варіант перший.

Хтось з силовиків з оточення Президента натриндів Крістоферу Міллеру.

Варіант другий.

Хтось з силовиків з оточення Президента натриндів Президенту. Саме тому Президент на прес-конференції сказав діч.

Ви на що ставите?

Що міжнародний журналіст став жертвою технічної провокації українських спецслужб, чи на те що оточення Президента навішує йому на вуха лапшу, щоб він боявся всіх та кожного?