"Схоже, у нас тут чергова дипломатична перемога..." - Олег Шарп

"Схоже, у нас тут чергова дипломатична перемога..." - Олег Шарп

Сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі, який нещодавно відвідав Київ, відреагував на твіт Зеленського, в якому той виправив свого американського колегу Джо Байдена щодо слів про "незначну агресію".

"Мене турбує, що президент Зеленський іноді здається більше зацікавлений у суперечках в Twitter з американськими лідерами, ніж у тому, щоб його країна була захищена", — його слова у розмові з журналісткою Крістіаною Аманпур в етері CNN.

Він зазначив, що така заява пролунала на тлі того, як вся дипломатична команда президента США працює над тим, щоб захистити Україну від можливого російського вторгнення.

"Я не підрахую скількома різними шляхами президент Байден зачіпав це питання, і Держдепартамент, який дав чітко зрозуміти українському президенту, що для нас є пріоритетом безпека його країни. Ні, звісно, ми не будемо відправляти сотні й тисячі американських військових, … але ми робимо усе, щоб бути впевненими, що Україна захищена. Тож я хвилююся з приводу деяких твітів, які ми бачимо від Зеленського. Я не думаю, що вони конструктивні", — сказав сенатор Мерфі.

* * *

Дятел здатний здійснювати удари по дереву зі швидкістю 20-25 разів на секунду, що удвічі перевищує швидкість роботи кулемета. Середня кількість ударів - 12 000 за день. Це я про зовнішню політику Зеленського - багато ударів головою по дереву без жодного результату.