"Шпигунські ігри" - Джон Сміт

"Шпигунські ігри" - Джон Сміт

СБУ порушила справу проти автора спецоперації по захопленню вагнерівців Романа Червінського за спробу виманити російських пілотів-вбивць.

"За даними слідства, цей обстріл спровокували самовільні дії окремих військовослужбовців, які вирішили провести т.зв. «спецоперацію» із заволодіння літаком повітряно-космічних сил рф, чий пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

Під час цієї «операції», що проводилася попри зауваження СБУ та без узгодження з відповідними державними органами, ворог отримав інформацію щодо розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Ці дані і дали змогу зс рф здійснити обстріл аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області."

Насправді СБУ навіть у своєму суперечливому повідомленні протирічить сама собі.

"самовільні дії окремих військовослужбовців, які вирішили провести т.зв. «спецоперацію»"

тут поєднані з

"«операції», що проводилася попри зауваження СБУ".

Навіть з цього опусу слідує: операцію проводив штатний військовослужбовець ССО, СБУ мала змогу давати зауваження до операції, тобто СБУ була про операцію повідомлена.

Одна лише цитата і вся версія тут же розвалилася.

Ніякі "зауваження СБУ" офіцери Сил Спеціальних операцій слухати взагалі не зобов'язані. ССО це окремий рід сил ЗСУ, а в країні воєнний стан. Роман Червінський - офіцер ССО. Тисячі офіцерів ССО щодня проводять спецоперації і ніякі зауваження СБУ не слухають тим більше від служби донедавна під повним контролем ФСБ.

Вся проблема виникла саме через прізвище автора спецоперації - Роман Червінський.

Саме ця людина з колегами проводили операцію з захоплення вагнерівців, а після її зриву Зеленським, публічну на всю країну провели операцію по документуванню злочину організованої групи Зеленського-Єрмака по державній зраді. І вінцем цієї публічної операції стало зізнання Зеленського в прямому ефірі на прес-марафоні, що це він не відтермінував, не доручив єрмаку, а особисто зірвав операцію з захоплення вбивць і катів, які сьогодні непокарані повернулися і страчують наших полонених військових.

А Сили Спеціальних Операцій в нашій країні як раз і створені проводити спеціальні операції. Це прямий обов'язок офіцера ССО, і насмішливо брати в лапки, як це робить СБУ ("спецоперація"), це просто неповага до роботи колег.

"Під час цієї "операції" ворог отримав інформацію щодо розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків." - повідомляє СБУ.

"Під час" не означає "внаслідок" - основа логіки 3 класу.

Жодного зв'язку між цими двома подіями СБУ не наводить, а значить його немає. Тобто СБУ просто фабрикує і очорнює, виконуючи роль позітівного блогера. Це прямий дзвіночок, що рукою СБУ пише офіс чувака, якого ще в 2021 році Роман Червінський прижав до стіни, і який погрожував йому і всім авторам вагнергейту кримінальними справами. От і прилетіла ця кримінальна справа.

"Зеленський змінився"(с). Видно. Так "змінився" що і досі мститься офіцерам, які нас захищають.

До речі про наведення ракетного удару.

Вже рік нічого не чути про розслідування СБУ і притягнення до відповідальності Подоляка і Арахамії за наведення ракетного удару по Яворову, притягнення Гусєва, який попіарився на танкоремонтному цеху в Києві і по вичисленим координатам ворог одразу прислав ракету, притягнення редакторів ручного марафону, які видали в ефір цілевказання про 1500 людей в драмтеатрі Маріуполя. Ну а куда тіхонєчко в лєс ушол Баканов - мовчать як партизани досі.

Бо плювати їм на наведення ракетних ударів.

Та вся ця історія значно глибша.

Після зірвання Зеленським операції "Авеню" Василь Бурба, Роман Червінський і інші дотичні офіцери були викинуті з ГУР. Майже одночасно Руслан Баранецький, про якого ми чуємо на записах Сівковича, що він ФСБшникам заважає, був звільнений теж.

Тоді в 2020 році, агентура в оточенні Зеленського зуміла не тільки зірвати всі важливі операції, вона змогла створити розкол у наших спецслужбах: на патріотів, які не зможуть змиритися зі зрадниками в країні, і на лизоблюдів, які стоять по стійці струнко перед агентами ворога.

Роман Червінський під час війни не плакав ображений на владу. Він перейшов до ССО і далі продовжив проводити зухвалі спецоперації проти нашого ворога. Одне це характеризує цю людину, як патріотичного офіцера, для якого країна вище за особисті образи.

Я давно знав, що від Буданова поуходили всі професійні люди.

І поуходили вони саме в ССО, де командир Хоренко зібрав всіх, хто бажає працювати, а не робити шоу.

Саме люди Хоренка наприклад за своєю власною ініціативою "не узгодженою з відповідними службами" напередодні вторгнення провели мінування тих мостів на Київщині, підривами яких потім хизувався Резніков в фільмі Комарова. От тільки Резніков не сказав, що ці офіцери потім нарвалися на кіпіш від Буданова в форматі: "х*лі взриваєтє што-то бєз пріказа?!". І ці офіцери за цей вчинок не нагороджені досі.

Професіонали тихо роблять свою справу на війні. Тому вони і не узгоджують свої дії ні з СБУ, яка ще донедавна була під повним контролем ФСБ, ні з ГУР, чиєму керівнику досі не можуть пробачити його позицію в перші дні скандалу з вагнерівцями, коли він в інтерв'ю з Арестовичем здав офіцерів і відбілював ОП розповідаючи, що "ніякої операції не було". Ти не займався цією операцією, ти нічого не знаєш, просто мовчи, не лізь в цю тему, май повагу до діяльності своїх колег. Але ні. За посаду Буданов базікав і ляпав язиком направо і наліво.

Але розкол у спецслужбах нікуди не дівся. Бо нікуди не ділися зрадники в оточенні Зеленського.

І ці вороги продовжують шити справи патріотичним офіцерам.  

Ну а печальне те, що СБУ Малюка шиє справу за те, за що самі лише вчора разом із Будановим повісили одне одному нагороди. Вчора нагородили одне одного за "спецоперацію" "зі звільнення Зміїного 8 травня 2022 року", внаслідок якої нічого не було досягнуто лише були загиблі і поранені, включно з заступником командувача ВМС, полковником Ігорем Бедзаєм. От тут дійсно "операцію" треба брати саме в лапки. Бо ніякого звільнення Зміїного 8 травня не відбулося. Звільнення Зміїного відбулося лише 30 червня в наслідок довгої і важкої операції всіх родів військ від артилерії, ракетних військ до авіації.

А от "операція" 8 травня провалилася. Бо організатор операції не організував постачання БК десанту. В результаті спецпризначенці вистрілявши БК і отримавши поранених завантажитились назад у вертольоти і евакуювалися.

То за що ці пани Буданов з Малюком вчора видали одне одному нагороди? Та за те, щоб ніхто не поставив запитання, а що ж це було. Чому операцію з повітряного десантування організовувало не командування Десантно-штурмових військ чи Морської піхоти, які і існують, щоб проводити десантні операції на суші і на морі, а крутий спецназівець, майстер стрільби в кувирку і ударів ребром долоні по шиям ворогів?

Чому СБУ не починає розслідування чому цінних спецпризначенців пустили як просту піхоту проти морської піхоти ворога прикритої авіацією і кораблями флоту. Ми ржемо з орків, що втратили весь спецназ. А у нас Буданов робив те саме. СБУ не задає питання чому начальник ГУР замість прямих обов'язків лише цитує телеграми про смерть путіна від раку і ходить в штурми. Його єдиний обов'язок як глави СТРАТЕГІЧНОЇ розвідки, а не командиру взводу глибинної розвідки - вербувати агентуру. Якщо людині нецікаві посадові обов'язки, якщо вона їх не виконує, то це має назву: службова бездіяльність.

І ще одне. Ми вже проходили в попередні роки, коли у нас пробували карати офіцерів за ініціативу. Справу генерала Назарова пам'ятають всі. Офіцер Сил СПЕЦІАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ (навіть в назву органу винесено "СПЕЦІАЛЬНІ ОПЕРАЦІЇ") проводить СПЕЦІАЛЬНУ ОПЕРАЦІЮ, то це його прямі обов'язки. І якщо операція провалилася, то розбір мають проводити командування ССО і орган при Президенті України відповідальний за розвідку. По-іншому у Зеленського просто вб'ють ініціативу у військових.

Насправді, Зеленський своєю патологічною брехливістю і мстивістю такими діями лише продовжує розколювати суспільство і армію. Караючи професіоналів він лише випещує прихлебателів, які не роблять нічого "каби нічо нє вишло". В результаті до 24 лютого ніхто нічого і не робив.

І загинули сотні тисяч людей.

Але і після 24 лютого він продовжує особисто давати вказівки карати і відсторонювати від відповідальних напрямків роботи всіх ініціативних. Висновків не зроблено.