"Штірліц і секрет Полішинеля" - Віктор Бобиренко

"Штірліц і секрет Полішинеля" - Віктор Бобиренко

Штирлиц встал спозаранку и дернул занавеску.
Он не знал, что Спозаранку и Занавеску были румынскими разведчицами.
Сігуранца якась, однако.
Прилетіла звістка зі Штатів.
Офіс Вільяма Еванини, директора Національного центру контррозвідки і безпеки США, назвав однією із загроз національній безпеці дії депутата Верховної Ради України Андрія Деркача.
Зокрема, контррозвідка США вважає Деркача "проросійським депутатом з України", який має на меті "підірвати кандидатуру Байдена і позицію Демократичної партії", що зроблено ним в рамках російської політики на виборах в США у 2020 році.
Палєво. Чудак, який замісив скандал і основним акцентом зробив те, що наче б то Україна перебуває під зовнішнім управлінням.
Ага. А сам він працює Штірліцом у Путіна. Вони ж з однієї кгбістської контори.
Але те, що Деркач – фсбешна насідка – це вже давно секрет Полішинеля. По це усі кури навіть кудахкають по селам біля Глухова.
Але я би хотів дізнатися деякі секрети. Деркач отримує зарплату нардепа у Верховній раді з Державного бюджету. Який наповнюємо ми.
Так от перше, що мені цікаво: а яке звання в ФСБ має Деркач? Полковник? Чи вже генерал? І яку зарплату він там має? І куди дивиться дружбан Зеленського Іван Баканов і вся СБУ?
Чому ми про російських шпигунів маємо знати від чужих контррозвідок, а не від нашої?
Питання друге. Андрій Леонідович у липні 2019-го технічно виграв на своєму окрузі у Глухові.
Бо йому підсунули від Слуг завідомо слабкого конкурента, який кампанію не вів, мав клона. Що і дозволило Деркачу перемогти. Так ось, питання: це Деркач купив собі спаринг партнера на вибори в Офісі президента? Чи йому такий подарунок організували чекісти?
Бо значить тоді, що кремлівський крот сидить прямо в Офісі президента. І пише його. І знімає, мабуть, коли він на роялях грає.
І це тільки я відразу подумав на Єрмака? Чи може там їх кілька?
Ох, переживаю я за країну, де серед депутатів та в уряді рота штірліців ворога.
А хто в них радістка Кет?

Віктор Бобиренко