Штепа заявила, що їй не дають владу, бо вона жінка

Штепа заявила, що їй не дають владу, бо вона жінка

Сьогодні, 29 липня, у Червонозаводському суді Харкова відбулося чергове слухання у справі екс-мера Слов'янська Неллі Штепи, повідомляє ТСН.

Сьогодні Штепу привели на суд у супроводі кількох конвоїрів та міліцейської собаки. Вона намагалася вразити присутніх посмішкою, пишною зачіскою, кольоровим платтям та високими підборами, привіталась з усіма журналістами.

По справі суд допитав вже майже всіх свідків з боку обвинувачення. Але останніх - не змогли, адже один свідок іммігрував в іншу країну, а інший - самовисуванець - явився на суд без документів, підтверджуючих особистість. З боку обвинуваченої суду треба буде допитати понад півсотні свідків. Але це вже станеться за місяць на наступному засіданні суду.

Штепу обвинувачують у сприянні утворенню терористичних організацій та зазіханні на територіальну цілісність України. Але сама екс- мер впевнена, її просто намагаються усунути від влади.

"Чому сьогодні єдина жінка-мер в Україні сидить за ґратами, а всі інші правлять містами. Ніхто не ставив питання? Може, хочуть показати, що жінка не може бути біля керма?" - сказала Штепа на суді.

Нещодавно скандальна білявка заявила, що збирається знову балотуватись у мери Слов'янська. Екс-мер Слов'янська Неллі Штепа перебуває у СІЗО більше року – з 11 липня 2014. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій по звільненню захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його.
В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам "ДНР" зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня минулого року.

Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.