"Шукай кому було вигідно" - Павло Вернівский

"Шукай кому було вигідно" - Павло Вернівский

Більш ніж переконаний, що вчорашній скандал щодо бронювання виник лише тому, що комусь було вигідно оприлюднити цей документ.

Хоча особисто переконаний, що це лише капля в морі. І якби провести ревізію наказів про бронювання, то там буде море таких прикладів.

А в свою чергу весь оцей абсурд виник лише тому, що весь державний механізм не працює заради єдиної цілі - перемоги, а в кожного органу свої меркантильні цілі і їм пофіг що вони віддаляють цю головну ціль.

От як наприклад вийшла ситуація з Міністерством економіки. Вони відповідають за бронювання, але їм плювати на ВПК. Так само плювати на ВПК голові комітету з питань економічного розвитку, який зараз лобіює механізм так званого економічного бронювання.

Бо замість того, щоб розробити перелік критичних спеціальностей для ВПК. Замість того щоб прааналізувати скільки зброї нам необхідно, які саме для цього необхідні фахівці, яка кількість. Скільки таких працівників є в наявності, скільки треба підготувати. Потім розробити механізми бронювання для них. Окремо, таку саму роботу провести для всіх інших галузей критичної інфраструктури: енергетика, продовольство, логістика, охорона здоровʼя. І лише наостанок, колі всі пріоритетні галузі будуть забезпечені кадрами, то по залишковому принципу можна бронювати інші галузі.

А в нас це нікому нафіг не треба.