"Сили оборони України вперше застосували французькі керовані бомби AASM-250" - Кирило Данильченко

"Сили оборони України вперше застосували французькі керовані бомби AASM-250" - Кирило Данильченко

Ударили по території Авдіївського коксохімічного заводу й на Херсонському напрямку.

Уразили висотні будівлі в промці Авдіївки (судячи по трубах поруч — цех охолодження готового коксу, а ціллю був бункер накопичувача шихти) і розташування росіян у Козачих Лагерях

Із дахів коксохіму противник завдає ударів ПТРК «Конкурс» по вигину дороги на Бердичі, піднімає в небо дрони, звідти випромінюють засоби РЕБ, окупанти ставлять мережу камер й антен для зв'язку, тому важливо не дати їм комфортно працювати в секторі.

Там і так у нас підбиті Abrams і Bradley, тож якщо треба складати капітальні будівлі в залишеній промзоні, аби не дати противнику впливати вогнем на лінію Бердичі — Орлівка, то доведеться це робити.

Противник спробував наскоком захопити лінію, зачепився за обидва селища, просунувся в Тоненькому — там зараз важкі бої.

Козачі Лагері — це тактичний тил угруповання, яке чинить тиск на Кринки й наші плацдарми на лівому березі.

Там накрили будівлю невеликої нафтобази, у принципі це село на 3000 мешканців, там є потужні капітальні будівлі: місцеві ферми, риббригада, виробництво ящиків.

Поки що західні 250 кг бомби застосовують по стаціонарних точках, аби завдати шкоди живій силі, накрити зручну для противника укріплену позицію, склад ротного-батальйонного рівня. Очевидно, що використовують GPS -наведення плюс інерціальне, підсвічування плямою лазера не було видно.

Тобто попри численні заяви росіян, що їхня РЕБ глушить супутниковий канал бомби, зменшуючи точність, ми здатні вражати цілі на вістрі їхніх активних зусиль, де в кожнім разі мають бути і «Жителі», і інший зоопарк, що випромінює перешкоди.

Те, що французи досить швидко змогли інтегрувати свої Hummer у наші ВПС — і в МіГ-29, і в Су-24М — непогана новина.

Це чудова бомба, яка за рахунок лазерного наведення може вражати рухомі цілі, дуже точна, потужна, реактивний двигун дає екіпажам комфортно й безпечно працювати з дистанції, де їх можна дістати тільки далекобійними комплексами.

Є «кити» під 500 кг і тонну, тому, можливо, ми побачимо і великий бадабум.

Інше питання, що виробів буде пів сотні на місяць, як і обіцяв Париж. А лише в березні противник, наприклад, застосував вже 400 + коригованих бомб — це об'єктивно погано.

Судячи з ударів у посадці під Урожайним, які показували росіяни, лягають бомби дедалі точніше. Вони постійно працюють, аби зменшити відхилення, розробляють нові антени, які не тільки стійкі до придушення, а й збільшують точність.

Та й навіть на десяток промахів буде кілька влучень просто з математичної ймовірності.

Нехай вони не можуть покласти свої вироби в коло 5 метрів, як американці, але нарощують кількість на добу і в одному прольоті.

Легко не буде.

Жодної срібної кулі не буде.

Буде важка війна, у котрій слід задіяти всі ресурси держави.