Ситуація в зоні АТО загострилася: бойовики обстрілюють населені пункти з "Градів" і танків

Ситуація в зоні АТО загострилася: бойовики обстрілюють населені пункти з "Градів" і танків

Протягом минулої доби, 26 липня, російсько-терористичні війська здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО та мирних населених пунктів. Понад 50 з них відбулося з 18-ї по 24-ту години.

Так, з 20.20, протягом півгодини, російські терористи вели обстріл зі 152-мм артилерії по жилим кварталам міста Авдіївка з боку Спартака. Зазначимо, що в Авдіївці мешкають мирні громадяни. Одночасно з обстрілом самого міста, бойовики гатили зі 152-мм гаубиць по позиціям сил АТО поблизу Авдіївки.

За повідомленням прес-центру АТО, одразу з трьох напрямків – Зайцево, Гольмівський, Горловка бойовики протягом трьох годин з 21-ї до опівночі, вели масований обстріл наших позицій поблизу н.п. Миколаївка. Бандформування застосовували 152-мм артилерію, 120-мм міномети, танки, стрілецьку зброю. 

Окрім цього з 21.45, зі 122-мм гаубиць обстріляні позиції захисників України в районі н.п. Водяне.
Практично одночасно, з 23.30, зі 152-мм артилерії та 120-мм мінометів російські окупанти вели вогонь з Горлівки по наших позиціях поблизу н.п. Майорськ та Перше Травня. З Веселої Гори - поблизу н.п. Щастя.

“Турбуючий вогонь” неодноразово зафіксовано в районах н.п. Мар’їнка, Широкіне, Авдіївка, Луганське, Майорськ, Кірове, Перше травня, Станиця Луганська, Піски, Опитне, Щастя.

Сьогодні, 27 липня, з опівночі до 6-ї ранку, зафіксовано рекордну кількість порушень всіх Мінських домовленостей та угод з боку бойовиків. Окрім цього, російські терористи нахабно та навмисно обстрілюють населені пункти, де ще мешкають мирні люди.

Як повімоялє речник АТО Дмитро Гуцуляк, о 1-ї ночі зі 152-мм артилерії обстріляно н.п. Світлодарськ. З 01.10, протягом півгодини, з напрямку Веселої Гори з танку - н.п. Щастя. З 02.15 з напрямку Донецька та Спартака – н.п. Опитне. Майже до 5-ї ранку по цьому селу нелюди цілили з РСЗВ БМ-21 “Град”, 120-мм мінометів й танків.

Також з РСЗВ БМ-21 “Град” о 02.30 з боку Донецька та з 04.15 зі Спартака обстріляні наші позиції поблизу н.п. Водяне. З 02.20, понад годину з “Градів”, танків, 122-мм гаубиць та 120-мм мінометів окупанти обстрілювали наші позиції поблизу н.п. Опитне.

Зі 152-х та 122-мм артилерії, 120-мм мінометів проросійські бандформування гатили по н.п. Станиця Луганська, Майорськ, Щастя, Першотравневе, Миколаївка, Опитне, Піски, Водяне, Гранітне, Старогнатівка. З танків – поблизу н.п. Опитне та Красногорівка. 

Попри все це, Українські військові дають гідну відсіч ворогові та надійно утримують оборонні рубежі.