Скільки горілки в день випивають у Верховній Раді

Скільки горілки в день випивають у Верховній Раді

За останні три місяці в парламенті випили 1013 пляшок спиртного, з'їли 897 кг фруктів, 8236 кг овочів, 4348 кг м'яса, 1529 кг риби і морепродуктів.

 Найпопулярніші спиртні напої - коньяк і горілка. За ці три місяці парламентарії випили 75 пляшок горілки «Nemiroff Особлива», 96 пляшок «Перваку домашнього з хроном», 120 коньяку «Старий Кахеті». Тобто, на день припадає не менше 30 пляшок спиртного. Однак алкоголь в парламенті споживають великими темпами, адже дані про продаж оприлюднені за три місяці, в тому числі за серпень, коли Верховна Рада не працювала в сесійному режимі. Народні депутати повернулися з відпусток до пленарних засідань в перший вівторок вересня.

 Постачальником фруктів є фірма «Хімконтракт», яка в 2012 році відзначилася продажем малини для столових Держуправління справами по 672 грн. за кілограм. Алкоголь поставляють «Українська дистриб'юторська компанія», що входить до складу Global Spirit (ТМ «Хортиця») Євгена Черняка, а також «Ужгородський коньячний завод» (ТМ «Тиса»). До недавнього часу головним акціонером коньячного заводу був його директор - ужгородський бізнесмен Володимир Гісем.

 Основними постачальниками м'яса є «Кременчукм'ясо» позафракційного нардепа Костянтина Жеваго і «М'ясокомбінат» Ятрань», яким керує депутат Кіровоградської облради Андрій Райкович (Народна партія). Куряче м'ясо для депутатів закуповують у компанії «Комплекс Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») нардепа - «регіонала» Євгена Сігала. Фірми постачальників інших продуктів харчування зареєстровані на невідомих громадян України або на офшорні компанії.

Источник