"СКІЛЬКИ ЩЕ ТРЕБА КРОВІ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СКІЛЬКИ ЩЕ ТРЕБА КРОВІ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Щелепи зводить від злоби і безсилля. Стається те, про що ми волали від самого початку реалізації намірів команди Зеленського «просто перестати стріляти». Біля ділянки розведення «Золоте-4» іде бій, яких не було з 2018 р. Ворожа арта накриває позиції 72-ї і 93-ї бригад. Українське командування підтягує резерви.

Що це означає? Що противник класично атакував у стик двох бойових з’єднань – де оборона як правило найслабша. Що ситуація уже загрожує проривом – інакше резерви б не знадобилися. І так, все це відбувається упритул до ділянки розведення сил «Золоте-4». Хутір Вільний який УЖЕ фігурує в повідомленнях – це околиця села Золоте-4. А Горіхове – це у двох кілометрах від хутора Вільний. Бої ідуть на ділянці у 10 км.

Я не сумніваюся – зараз керівництво країни заплаче, що «ну хто б сподівався»? Їм в унісон лицемірно заспіває уся зелена ЗЕкта. Не вірте. Лише у січні я писав про ситуацію біля Золотого-4. Ще тоді я наводив слова місцевих мешканців про те, що їх вогнем зганяють із їхніх домівок, аби підготувати ділянку до масштабної бойової операції, і що наявність ділянки розведення на фланзі ворожої наступаючої групи – ідеальна ситуація. З боку ділянки розведення точно ніхто не контратакує. Якщо я тоді це розумів дивлячись на мапу – як цього не міг збагнути генштаб ім. Хомчака-Іловайського?

Я писав про те, що в районі «Золоте-4» спостерігається епідемія підривів на мінах, в місцинах де кілька років ходили не побоюючись ніяких мін. Що ставлять ті міни ворожі ДРГ, які проходять на наш бік через зону розведення. Я писав, що на іншій ділянці розведення саме від такої міни загинув комбриг Коротсельов.

А ще я писав, що таки інциденти не припиняться. Бо президент Зеленський своїми мирними ініціативами саме себе загнав у пастку. Його будуть шантажувати такими загостреннями – свідомо обрушувати йому рейтинг. Бо виходу Зеленському Москва дає лише два. Або – сісти за стіл переговорів з ватагами терористів ДиРи і ЛиРи і визнати, що в Україні громадянська війна. Або – визнати що повністю, цілковито і 100%-во був правий президента Петро Порошенко коли обирав тактику тримати фронт + давити Москву санкціями. Визнати що ті хто Порошенка тоді мішав з багном – свідомо або через власну дурість спрацювали на Москву.

Ба-більше, президент Зеленський у Мюнхені сам визнав що втрати побільшали. Але що ми почули від нього? «Це означає, що війна триває. І що ще з більшими зусиллями треба намагатися її завершити».

Ну, вітаю, мирні ініціативи і намагання умиротворити Москву дають свої результати – у вигляді гарматного вогню і наших втрат. Вітаю всіх тих громадян, які істерично волали «війна вигідна Порошенку бо він на ній наживається». Агов! Кому вигідна війна тепер? Вітаю спільноту зелени Х-пердів, які просторікували, що наміри Москви на Донбасі провалилися і тому вона піде. Шкода не уточнили – яким калібром піде?

А особливо вітаю президента Зеленського – з його «просто перестати стріляти» і «треба ще більше намагатися завершити війну». Як воно? Задоволені? «Просто перестати стріляти» - і кількість втрат на фронті підскочила на 20%. «Треба ще більше намагатися зупинити війну» - і біля Золотого-4 наші позиції накриває ворожа арта. Як ви там казали? Нові розведення сил? Секторальне? Спільне патрулювання кордону з терористами ДиРи?

Мене до сказу цікавить – скільки ЗЕкті треба ще доказів того, що Москва не збирається замирюватися? Що не можна замиритися з тим хто в тебе стріляє? Скільки ще треба крові?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко