"Скабєїха помиляється: Є правда. І є брехня" - Джон Сміт

"Скабєїха помиляється: Є правда. І є брехня" - Джон Сміт

Геббельс увійшов в історію з фразою:

- Ми домагаємося не правди, а ефекту.

Скабєєва увійде в історію з фразою:

- Правди немає, важливо - яке ми сформуємо відношення.

Вітання путлерівцям: вони навіть в деталях скопіювали фашистів.))

Але нам варто цю цитату скабєіхи запам'ятати і завжди її показувати нашим дітям у всіх наших школах.

Бо відсутність поняття Правди у суспільства це те, що відрізняє суспільство дикунів.

І крутити дітям цю цитату Скабєїхи прямо поруч з документальними фільмами Discovery про суспільства-дикунів, що паралельно із нами існують у віддалених куточках планети і серед яких відсутнє поняття правди і моралі.

Тоді з наших дітей не виросте жодного ідіота, що коли-небудь у житті дасть московиту себе надурити. Звісно, "Треба з ними переговори!" - кричатиме дорослий ідіот, якого ми цього не навчили. Але тоді наш школяр йому одразу пояснить: домовленості з віроломними дикунами це домовленості з дощем. Чи домовленості з зірками. Дикуни ж самі тобі пояснили: не правда цінна, а вигода.

Щоб нам самим не бути як скабєєва і росія, відчуття цінності Правди важливо закладати вже з дитинства. У фолькльорі в нас, до речі, повно давніх казок про Правду і Кривду.

"Був собі один чоловік — брехло несусвітне. Усе життя тільки те й робив, що інших обдурював та обкрадав. Зненавиділи селяни його, не те що в гості кликати, а й вітатися соромилися."

В принципі проблема брехуна сформульована в першому ж абзаці - далі казку можна не читати

Те, що скабєєва пробує сформулювати для їхніх дітей в тій своїй лекції, наші предки давно сформулювали і залишили нам рецепти у казках. Насправді все людство над цієї дилемою б'ється всю свою історію.

І скабєїха помиляється. Є правда. І є брехня.

Якщо в скабєєвої буде рак сраки, вона дуже швидко зрозуміє, як прекрасно від лікаря чути Правду, а не "позитивне відношення".))

Але тут є і наша проблема. Окрім скабєєвої-путіна зовнішніх, серед нас повно своїх брехунів несусвітніх. Один сказочнік зеля чого вартий. Не кордонами цей погляд обмежується.

Ми, суспільство, воюємо і ззовні з дикунами, для яких правда не цінність, і в середині завжди з ними воюємо. І ці дикуни дивляться на ситуацію під кутом зору Скабєїхи і Путіна: Правда - тьху, нам вигідна лише інтерпретація.

І вони реально бачать вигоди в такому підході: за це, - каже Скабєєва, - нам платять!

Очевидна ж вигода!

От тільки чомусь Расєя - як брехло несусвітне із казки: всі у світі зненавиділи, й вітатися гидують.))

І навіть власні піддані путіна чомусь попри "очевидні вигоди" від брехні прямо зараз пищать в ефірах:

- Прієхалі журналісти із Маскви снімать про потоп. Всьо навралі! В сюжетах - красіво, а ми сідім без помощі, Москва нас кінула-а-а-а.

Так що і на рашці колись обов'язково біля вогнища у печері поб'ють своїх путінів-скабєєвих, всім племенем читатимуть наші казки про Правду і постановлять: а правда таки існує і вона важлива.

Але до того поки далеко. І треба, щоб наші діти завжди могли сказати нашому дорослому ідіоту, якого на жаль у школі не вчили: ви, старші, були тупі, повірили брехливим дикунам і тепер нас, молодших, змусили воювати. Зараз не заважайте. Ті зовнішні дикуни доки на шлях правди не стануть, ніяких з ними переговорів. Ти йому на переговорах простягнеш руку, а він тобі всадить костяний ніж у шию.

І ці ж діти будуть нашим захистом від вже наших внутрішніх скабєєвих.