"Сколько веревку ни вить, а концу быть" - Олег Шарп

"Сколько веревку ни вить, а концу быть" - Олег Шарп

За два роки експерти нарахували у діях президента щонайменше з десяток епізодів, які можна кваліфікувати статтями Кримінального кодексу України. Зокрема:

✅ Неконституційний розпуск парламенту – це спроба узурпації влади – стаття 109 ККУ,

✅ Зрив операції з затримання вагнерівців – державна зрада – стаття 111 ККУ;

✅ Скасування указів попередників, призначення на посади своїх друзів та партнерів – це зловживання владою – стаття 364 ККУ;

✅ Публічне таврування убивцями підозрюваних у справі загибелі журналіста Павла Шеремета – втручання в роботу правоохоронних органів, судів тощо – 343 стаття Кримінального кодексу України.

➡️ Чи не єдиний шанс для Зеленського уникнути кримінальної відповідальності – максимально продовжити своє перебування у владі, вказують експерти. Для цього Глава держави може піти на безпрецедентний крок – оголосити дочасні президентські вибори поки рейтинги дозволяють йому сподіватись на переобрання.

➡️ На Банковій вже почали президентську кампанію. Піар Зеленського на "Великому Будівництві" набув химерних масштабів. Паралельно, з Офісу президента пішла пряма вказівка – атакувати політичних конкурентів чинного президента. Спершу вдарили по Віталію Кличку. Обшуки у столичних комунальних підприємствах мали б створити в суспільстві думку про корупційність міського голови Києва.

➡️ Про підготовку Банкової до виборів свідчить і поява нового журналістського розслідування від команди BIHUS info. Плівки Медведчука, як і 2 роки тому – записи Ігоря Гладковського, повинні були завдати Пороху іміджевого удару. Хоча розслідуванні BIHUS info бракує не лише якогось глибокого аналізу, а й банальної перевірки фактів. Та й жодного запису перемовин кума Путіна та Порошенка не має.

➡️ Порошенко не президент вже 2 роки, Медведчук з 2017–го не бере участі в переговорному процесі щодо звільнення полонених, звертають увагу журналісти. То чому ж війна триває? Хто зацікавлений у її продовженні? Та й не варто Зеленському таврувати опонентів державною зрадою. Бо свіже публічне визнання у зриві операції щодо захоплення бойовиків Вагнера – це вже навіть не про імпічмент. 5 канал ©

* * *

❗️До речі, маю власну юридичну папочку з цього приводу. І налічує вона вже майже 300 сторінок. Сподіваюсь, не втече.