"Следующая проблема для Росії" - Джон Сміт

"Следующая проблема для Росії" - Джон Сміт

Віце-спікер государствєнной думи рф Пьотр Толстой накинувся на Казахстан з заявою, що Казахстан через свою національну політику "в случає побєди над Украіной может стать следующей проблемой для Росії". Він назвав незалежність казахів "міфом", а нинішній Алмати "городом Вєрний". Ну і озвучив вже справді міфічні уявлення рускіх аборигенів, що вони буцімто казахам "города построілі".

Всім рускіє построілі города, тільки собі туалети збудувати забули. Пьотру б в печері хтось повідомив, що вони відстали від світу, з них вже всі сміються: давно у світі всі мають туалети керамічні, теплі, а не дерев'яні нужники на морозі. Відро зі сцяками у вікно це соромно, хлопці.

Города оні построілі. Строітєлі.

Бачите, орк завжди є орк.

Мрії і заклики до домовленостей з відсталою гілкою еволюції розбиваються об реальність. З нами орки воюють, а з казахами-то у них мир. Це їхні друзі і союзники. Казахи не "вступают в НАТУ". Нє продалість США. А все одно рускій орк-віце-спікер їм погрожує війною.

Так що неможливе перемир'я з віроломними дикунами. Їх можна лише знищити.

Але я найбільше люблю їхні патякання про "города построілі".

Історична правда як раз така, що всі найдавніші міста на болотах побудували конкістадори з Києва. Ярославль, Володимир, Переяслав-Залєсскій, все "золоте кольцо росії" ЗАСНОВАНО КИЯНАМИ.

Ярослав був закладений Ярославом Мудрим навпроти Мєдвєжева Угла місцевих предків пєтра толстого. Вперше згадується в зв'язку з "повстанням волхвів", коли місцеві людожери під час неврожаю вбивали "знатних жон", щоб відібрати їхню їжу. Володимир (на картах до 18 ст. так і позначений) відповідно - киянином Володимиром ІІ Мономахом як база для збору данини з місцевих племен. Новгородський літопис: «Сын Володимеров Мономах, правнук великого князя Владимира, Сии поставил град Володимерь Залешьскый в Суждальской земле и осыпа его спом, и созда первую церковь святаго Спаса за 50 лет до Богородичина ставления». Суждаль на початку існування - база київського конкістадора для збору данини з навколишніх племен: 1096 рік - "князь Мстислав Володимирович, сидячи в Суждалі, «распусти дружину по сёлам».

Потім вєлікіє рускіє градостроітєлі переіменували Ярослав в Ярославль, Володимир на Владімір, Суждаль в Суздаль і так у них з'явилась історія.

Я думаю, казахам не варто намагатися доводити оркам, що деяким казахським містам по 2-3 тисячі років. Всім навколо Москви достатньо знати, що московити це європейські джунглі. Як португальці колонізували Амазонію, так і українці - Залісся.

Навіть столиця місцевих аборигенів село Кучково, або ж Москва, за їхньою ж власною історіографією заснована в 1147 році українським князем Юрієм Довгоруким. Який нині лежить у нас у Києві в церкві Спаса на Берестові. Не захотів Юрій мертвим лежати на окраїні, а повернувся на рідну землю. При чому заснована Москва за царя Ізяслава ІІ Мстиславича. Це теж важлива деталь. Бо росіяни люблять красиво зміщувати акцент, що Москва заснована начебто великим князем Юрієм Долгорукім, який дійсно керував короткий час в Києві. Але ні. В метрополії Київської імперії в той час царем був не Юрій, а племінник Юрія Ізяслав ІІ Мстиславич. При якому сам Юрій був дрібною сошкою. Пояснюється така дивина просто: Юрій Довгорукий хоч і був сином Володимира Мономаха, але лише шостим сином і від другої дружини. Першим же сином у Володимира Мономаха і від першої дружини (Гіта Вессекська - донька короля Англії Гарольда ІІ), був Мстислав Великий. Він і став царем у Києві після Володимира Мономаха. А от керувати колонією в Заліссі і женитися там на лягушках з поважною місією відправили останнього в роду - князя Юрія. При чому і після Мстислава в Києві на престол сідає наступний син Володимира - Ярополк II. Тобто ще один старший брат Юрія. І конкістадор Юрій далі виконує в колонії волю Києва. Далі царем у Києві стає ще один син Володимира Мономаха - В'ячеслав. А Юрій продовжує грати в будівельника і строїть руські городи на болотах.

Далі ненадовго чернігівська династія Ольговичів вириває київський престол у Мономаховичів і Всеволод II Ольгович виганяє В'ячеслава. Але Юрій продовжує собі строіть города з бєрьозок.

І нарешті в 1146 році царем стає уже не черговий з синів Володмира Мономаха, а внук Мономаха Ізяслав II Мстиславич. Тобто черга від брата до брата перед Юрієм обірвалася. Царем стає племінник Юрія.

І це дивне на перший погляд престолонаслідування пояснюється дуже просто: Юрій Довгорукий не просто шостий син царя Володимира, але шостий син від другої дружини - Єфимії, доньки половецького хана.

Тому Юрій сидить собі і строїть города.

Тут десь Юрій за офіційною російською версією і засновує Москву.

Тобто науковий факт: саме київський конкістадор-намісник построіл гарада московитам.

Це важливий факт і його завжди треба пам'ятати.

А от до приходу киян і наших місіонерів московити жили в землянках і мали печерні порядки. Наприклад, київський місіонер у джунглях Серапіон Печерський з подивом відмічає такий звичай у племен, як кинути підозрюваного зв'язаним у воду: "як потонув - то винний, а як попливе - то волхв є!".

Зразки такого "правосуддя" без намісника з Києва бачимо на росії й досі.

А от на території Казахстану в ті часи процвітає наприклад місто Тараз. Та не острог європейських колонізаторів для збору соболиних шкурок з місцевих, а великий торгівельний пункт на Шовковому шляху.

Так що мали предки казахів власні міста без всяких московитів.

До речі, города в сєвєрном Казахастанє построілі рускіє, але чомусь етнічний склад кустанайської округи в 1926 році:

українці 158 тис, казахи 122 тис, рускіє ...63 тис.

То хто будував города?

Нащадки українців, які своєю працею допомагали казахам будувати їхню країну, живуть в Казахстані досі. І більшість "рускіх" Казахстану, яких росія називає рускімі, це і є ці самі українці.

Тому казахсьскій владі варто нейтралізувати загрозу використання рашкою місцевих рускіх, і допомогти "рускім" згадати українське коріння. Ще й у війні з Рашкою від них допомогу отримають.

Ну а потім будівельник руських міст Юрій образився, що стільки часу змусили з гнідамі кантоваться, об'єднується з половцями і нападає на Київ. І хоча утриматися Юрію в Києві не вдалося, бо кияни виступили проти порушення правил престолонаслідування і Юрія травонули, і потім навіть тимчасову незалежність Володимиро-Суздальського князівства Київ упраздніл, але тут важливе ось це союзництво московитів з половцями.

Саме тюрки в свій час допомогли предкам московитів отримати власну незалежність. При чому двічі - спершу в 12 столітті, а потім при Золотій Орді в 13-му.

Спікер сенату парламента Казахстана Маулен Ашимбаєв віддав перевагу зробити вигляд, що наїзд толстого "це думка приватної особи". Буцімто патякання в політичному інтерв'ю цілого віце-спікера, упорортого імперця, який свою посаду за таке отримав, може бути "думкою приватної особи".

Але нехай пьотри да владіміри частіше патякають про "город Вєрний". Швидше допоможуть тюркським народам згадати: міста вони власні мали тисячі років назад. І саме тюрки уможливили Москві вихід на історичну арену.

Вони ж і допоможуть повернути її у ісконне болото.