Словаччина відправила в Україну медикаменти для лікарень на Сході

Словаччина відправила в Україну медикаменти для лікарень на Сході

Уряд Словаччини направив в Україну ліки для лікарень і притулків на Сході. Це, зокрема, сучасні препарати для хворих на туберкульоз, бронхіт і ревматизм. Вантаж повезуть волонтери Української православної церкви Київського патріархату. Про допомогу вірян попросив сам Патріарх Філарет.

Про це повідомляє ipress.ua.

"Отримали від Словацького уряду оці медикаменти. Ще отримаємо і направимо їх в Маріуполь. Бо там дуже потребують у лікарнях цих ліків", - повідомив Філарет.

"Крім того ми закуповуємо тисячу комплектів одягу і взуття для батальйонів, які не мають обмундирування. Ми їм надаємо машини швидкої допомоги і машини для пересування. Тобто, все що можемо, робимо і будемо робити до перемоги", - додав він.

Нагадаємо, Організація об’єднаних націй готова направити  в Україну додатково €316 млн, хоча раніше збиралися надати лише €150 млн.

Як повідомляв iPress.ua, українська діаспора Великобританії придбала  три автомобіля типу "універсал" для військових, що перебувають у зоні бойових дій в Донбасі.

23 березня  президент групи міжпарламентських зв'язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Чжонг Сік поінформувала про надання фынансовоъ допомоги  на лікування українських військових на суму $50 тисяч.