"СЛУЖКИ ЗГАДАЛИ ПРО КУЛЬТУРУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СЛУЖКИ ЗГАДАЛИ ПРО КУЛЬТУРУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Перед виступом президента Зеленського у Верховній раді, колишній голова партії «Слуга народу», а нині віце-спікер Корнієнко звернувся до депутатів ВР з проханням не ставити президенту питань. Бо мовляв, регламент не передбачає обговорень і питань після виступу президента.

Ви правильно почули. «Слуга народу» раптом пригадали що у Верховній раді є регламент. Ті самі «Слуги народу», які з насолодою витирали об регламент свої брудні ноги, коли приймали закон про «деолігархізацію» і коли звільняли екс-голову ВР Разумкова – тепер до регламенту апелюють. Аж кортить запитати – а що ж таке нечуване у лісі здохло? А як же заява чинного спікера Руслана Стефанчука в інтерв’ю «Лівому берегу»: «Чесно вам скажу, в цій Верховній Раді… не було прийнято ні одного закону України в повній відповідності з Регламентом Верховної Ради. Ні одного». Агов!

Не буду ставити дурних питань, чи не бачить Корнієнко ніде суперечок? Ні, не бачить. Бо подвійні стандарти для «Слуг народу» не проблема – це норма. Для них існує лише два типу рішень – їхнє і неправильне.

Але це не межа. Корнієнко крім того попрохав депутатів дотримуватися в парламенті «високого рівня культури поведінки». Явно натякаючи на непристойний жест, показаний президенту Зеленському депутатом Леросом.

От ця вимога мене просто розплющила. Тобто оцініть. Президент Зеленський вважає цілковитою нормою поводитися на людях як грубіян з криворізької околиці. Президент Зеленський вважає нормальним заявити журналісту під час інтерв’ю: «Через вас загинули люди!» Якого це? Він – суд? Яке він має право розкидатися аж такими звинуваченнями? Зеленському забули пояснити, що президент і абсолютний монарх – принципово різні речі?

Зеленський заявляє на прес-конференції: «Циган з ведмедями не замовляли» - щирий привіт всій українській громаді ромів, перед якою наразі вибачився лише журналіст Портніков. Президент Зеленський щойно на весь світ продемонстрував, що він – дрімучий шовініст.

Зеленський заявляє: «Ета план таваріща Пєті». Президент Воха, схоже досі не може забути дні коли він мріяв, аби його бидлячий низькопробний «Квартал-95» бодай запросили б на корпоратив до «Рошену» - у часи коли Порошенко уже давав роботу тисячам людей і боровся за ринки Європи. Президенту Вовану не зле пам’ятати, що Петро Порошенко – п’ятий президент і лідер опозиційної франції, за якого весною 2019 р. на президентський виборах проголосували 4,5 мільйони громадян. І ще – я не чув аби Петро Порошенко президента Вовіка називав би якось інакше крім як «Володимир Олександрович». На відміну.

І от партія оцього грубіяна, самодура та шовініста тепер благає депутатів дотримуватися високої культури. Бо їхня комічна милість, бачте надто вразливі і неадекватно реагують на критику. Можуть не втриматися і знову показати своє справжнє рило – брутальне та шовіністичне.

Не дивно, що після всього цього Корнієнка погнали проводити з депутатами «виховну роботу». Бо я не здивуюся якщо Зеленського почнуть просто матюками посилати. Зі свого дитинства на вулицях Запоріжжя знаю – нахабний гопник розуміє тільки силу. В т ч – ще сильніше грубіянство.

Але депутатів Корнієнко умовити може – зрештою більшість людей там адекватно виховані і кар’єру робили в серйозних організаціях, а не в бидлячих шоу. Депутати можуть і промовчати. Але є ще й народ.

Той самий народ, який зараз проходить курс болісної терапії проти популізму і звички шукати в керівники держави чарівника. Процес цей нешвидкий, але зелена влада робить все, аби терапія пройшла успішно. Народ рано чи пізно поставить запитання – без високої культури. І зажадає відповіді. І на Корнієнка народу буде чхати.