"Снарядний голод - В мене питають: а що в нас є?" - Павло Вернівский

"Снарядний голод - В мене питають: а що в нас є?" - Павло Вернівский

Точно знаю, що в нас є технології виробництва корпусів артилерійських снарядів 122 мм, 152мм, корпусів мін для 60мм, 82мм та 120мм, самих мінометів цих же калібрів, артилерійських стволів, ракет для системи Град.

Так, можливо ми не можемо робити винищуващі, але можемо кожен взвод чи навіть відділення остастити 60-им мінометом. Технічно, виробити їх в такій кількості цілком можливо, міни - аналогічно.  

Зараз в ЗСУ дуже багато радянських зразків арти, але для них практично нема снарядів. Ми можемо виробляти снаряди для цієї зброі. Розпорошено, задіявши величезну кількість малих виробників металообробних компаній робити корпуси для них. Тому також треба додатково збільшувати виробництво пороху, технологію якого маємо теж. Вибухівка також є. Єдина проблема з взривниками, але їх можна імпортувати фурами з закордону, хоча за час повномасштабної могли розробити вже свій прототип.

Так, можливо ці снаряди та арта не такі точні, як в НАТО, але в умовах наступу противника, коли ціль динамічна, ця точність і не потрібна!!! Потрібен загороджувальний вогонь по площах! І його зараз нам сильно не вистачає. Так же, все це краще ніж захищати позиції лише автоматичною зброєю.

У росіян велика воєнна економіка, але їхні зусилля розпорошені на великій кількості номенклатури озброєння! Ми ж могли сконцентрувати нашу увагу на боєприпасах і у нас точно є всі можливості щоб подолати цей довбаний Снарядний голод.

І саме паршиве, що я про це писав рік тому! Коли був час та можливості підготуватись до того що мало відбутись потім у Авдіївці та буде відбуватись у інших місцях.