СОЦІУМ | РЕЙТИНГ "TIME" - Александр Андрианов

СОЦІУМ | РЕЙТИНГ "TIME" - Александр Андрианов

Бачу, що дехто досить спантеличений черговим рейтингом журналу "Time", де однією з "Жинок року" в 2023 названа якась абсолютна no-name з України: без ім'яні, без місця роботи, без якихось подвигів та взагалі без біографії як такої. Ви, правда, здивовані?

Любі маї, а чи пам'ятаєте Ви, як працюють рейтинги?

Для розуміння ситуації, завжди слід мати на увазі, що будь-якій медійний (тобто, тій, який Ви бачите в мас-медіа) рейтинг - це, насамперед, КОМЕРЦІЙНИЙ проект.

Тому, в будь-якому рейтингу присутні й ті, хто попав в нього на КОМЕРЦІЙНІЙ основі. Тобто, відверто кажучи, "за гроші". Зазвичай, частина таких "комерційних" персонажів - до 30% (якщо буде більше - рейтинг приноситиме ще більше прибутку, але дуже швидко втрачатиме "вагу": бо люди почнуть сміятися вже вголос).

Подивиться, наприклад, результати минулорічного (2022) рейтингу "Найвпливовіших людей в Україні" від цього ж самого "Time" (на фото): це дуже добра ілюстрація такої ситуації. Тобто, якщо з Залужним та Зеленським - все зрозуміло, то ХТО ця третя номінантка?

ХТО ця потужна жінка, яка, за версією "Time", знаходилася в буремному 2022 році в одному рядку з Головнокомандувачем та Президентом нашої країни? ХТО ж ця сучасна мати Тереза, ця українська Маргарет Тетчер, ця Берегиня нашої країни та кумирка українського народу?!

Не питайте мене цього, бо я єбy хто вона така та де саме бісов "Time" її "нарив" (вибачте за мою французьку); але це - як раз той "комерційний персонаж", про який йшла мова вище. Теоретично, на її місці може бути хто завгодно, навіть хатній кіт Ігоря Валєріча (якщо Валєріч захоче "приколотися" та проспонсує це грубими грошима) - але ж Ви не знаєте цього "надпотужного" (за версією рейтинга) кота ані в обличчя, ані за ім'ям, вірно?

Не можу сказати, що такі "комерційні персонажі" є чимось хорошим або поганим, але - "маємо, що маємо"; навіть, як бачите, в ситуації з "Time".

Тому, коли побачите чергову no-name з підписом "кумирка українського народу", слід задавати не питання "да хто ж це, бля, така?!" (бо відповіді накшалт "Васіліса Пупкіна" або "Кіт Васілій" Вам нічого не дадуть), а питати "ЗВИДКИ БАБЛО, ВАСІЛІСО?" - й це вже буде дещо цікавішим...