"Сорок років. Не більше і не менше ..." - Олег Пономар

"Сорок років. Не більше і не менше ..." - Олег Пономар

Чому Мойсей водив людей пустелею саме 40 років? Поки пам'ять про рабство не зникне? Але чому саме стільки? Невже би не вистачило 10 чи 20 років?

Не вистачило б. Все не просто так. І треба саме 40 років. Раніше ми просто бачили це число і не задумувалися. Та, як я багато разів писав, нам повезло жити в історичний час, і тому навіть біблійні норми й терміни ми можемо спостерігати в реальному часі і переконуватися в їхній достовірності.


Хто сьогодні сміється й жартує з Варфоломія і Томосу? Зокрема й 35-річні. Колесом Історії та зусиллями Імперії вони теж є громадянами України. Але вони є внуками НКВД-стів. Вони ненавидять Україну незалежну від Московії, хоча дехто з них добре розмовляє українською і постійно одягає вишиванки. Але їхнє несприйняття незалежної України лежить на генному рівні. Їх тягне до СРСР, до імперії, до ГУЛАГу. Туди, де їхні діди розстрілювали українців (і не лише українців).

Томос є надважливим кроком, аби відірватися від Імперії Зла. Надважливим, одним із ключових (поруч з військовим та економічним). Саме тому цим питанням займається держава. Адже Імперія Зла використовує свій церковний вплив та інфраструктуру для війни проти України. Саме тому це є питанням національної безпеки і це стосується самої держави.

А 35-річні онуки НКВД-стів нервово про це жартують. Та це їм не допоможе, бо Колесо Історії вже відірвало Україну від Імперії Зла, і Томос це закріпить. А через 40 років відійдуть і ці 35-річні манкурти.

Саме тому 40 років. Не більше й не менше.

Олег Пономар