"СПІЛЬНОТА РАДНІКІВ В.ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА А.ЄРМАКА НЕЗАБАРОМ СТАНЕ МІНІСТРАМИ" - Александр Гончаров

"СПІЛЬНОТА РАДНІКІВ В.ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА А.ЄРМАКА НЕЗАБАРОМ СТАНЕ МІНІСТРАМИ" - Александр Гончаров

Пішли чутки, що ОПУ сьогодні формує запит на ліберальних фундаменталістів. Ну, зрозуміло, у постмодерні ефективність ніщо, наративи – все!

У зв'язку з цим хочеться нагадати, що сучасні українські ліберали у своєму розвитку пройшли не простий шлях. Добре пам'ятаю, як спочатку вони заради захисту ліберальних цінностей стали на позиції їх носіїв – підприємців, а потім на позиції політично ефективної і найзухвалішої частини великого бізнесу – українського олігархату. І до сьогоднішнього дня вони переродилися в ліберальних фундаменталістів – власників різних бізнесів, які сповідують ліберальні цінності лише стосовно себе та своїх партнерів. Словом, вони відкрито декларують свою прихильність до права власності, яке класична ліберальна доктрина оголошує священним. Але насправді це лише порожні гасла. Насправді ж вони готові відстоювати лише свою власність, пропонуючи решті прискорене банкрутство, рейдерство і податковий тиск.

Таким чином, можна зробити логічний висновок, що зараз команда ліберальних фундаменталістів раптом стала потрібна економіці України. Навіщо ж? Щоб продовжувати підтримувати колишню інерційну економічну стратегію з тими самими заходами ручного регулювання та управління? Чи зроблять вони різкий розворот до децентралізації влади та модернізації економіки України?

Відверто кажучи, важко в це віриться. Так, зараз країні потрібна інша економіка. Проте хтось завзято затягує керівництво держави назад до колишньої економічної колії. Хто?