"Спілкування з людьми іноді є надважкою справою, бо..." - Олена Кудренко

"Спілкування з людьми іноді є надважкою справою, бо..." - Олена Кудренко

Ну, що пояснювати? Ми всі різні. Світогляд різний. Рівень емпатії різний. Здатність діяти різна. Зацікавленість у подіях різна. Дно у кожного своє, глибина занурення у брехню та правду у кожного теж різна.

Здавалося б, є деякі факти, дозволю собі їх просто нагадати:

- З 20 лютого 2014 року почалась російська анексія українського Криму. Факт.

- 28 лютого 2014 року на засіданні РНБО Турчинов був єдиним, хто проголосував ЗА запровадження військового стану. Факт.

- 1 березня 2014 року Рада Федерації Росії підтримала звернення Володимира Путіна про дозвіл на застосування збройних сил на території України.

- Квітень 2014 року - початок збройної агресії РФ на Донбасі.

Скільки подій, правда? Зима та весна 2014 року ВЖЕ могли перевернути свідомість багатьох. Наскільки - це вже кожний мав би задати собі питання.

Далі, по хронології:

- ось тут, тільки 25 травня 2014 року Україна проводить вибори президента. Їх не було ні в лютому, ні в березні, ні в квітні.

- інавгурація президента мала місце в червні, 7 червня 2014 року. Президент отримує повноваження тільки з моменту принесення присяги народу України. Невже не факт?

... Знання чи не знання - це вибір. Рівень занурення в події кожного - це вибір. Бажання розуміти чи імітація розуміння - це теж вибір. Кожного з нас.

Нещодавно в соцмережах натрапила на відео жіночки: "я купила записну книжку, вона була надрукована в 2021 році. Ось дивіться, сторінка за 26 лютого 2022 року - і тут чорним по білому "день початку збройної агресії РФ проти України!!! Звідки видавці в 2021-му році могли знати про те, що Росія на нас нападе в лютому???.."

Як-то кажуть, "абзац". Якось прожили равлики з лютого 2014-го до лютого 2022-го, не зрозумівши, що йде війна. Доречі, в цьому році повномасштабне вторгнення сталося 24-го. Що вже питати про інші події та інші факти, які мали місце бути в той час, коли ці равлики знімали кіно, ходили на концерти, святкували ювілеї та заробляли гроші?

Пам'ятаєте питання Царьову:

- Коли почалася Друга Світова?

- ШТО?

Зараз, розумію, хтось змінився, а хтось не взмозі. Ну не вміє людина, що б не сталося. Колись був ДАП і пекло в ДАПі. Сьогодні є, наприклад, Бахмут і пекло в Бахмуті. І співвідношення сил 1:9 а то й 1:10 не в нашу користь, але наші тримаються.

Когось з равликів це турбує сьогодні?

Ау!

Коли наші сплять в промерзлих окопах, чи в багнюці, чи не сплять, бо хвиля російських нечистот одна за однією, і спати ніколи? Причому у нас, на щастя, є свідоме суспільство, яке думає про це, запалюючи свічки в темряві та натягаючи ще один светр від холоду. Але думає про той Бахмут, як думав про ДАП.

Тема нескінченна. Але прірву в її розумінні ми бачимо. Напевно, тим, кому байдуже було тоді, байдуже буде й сьогодні.