"Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Нацполіцієй проводить обшуки у НАБУ" - Юрій Бутусов

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Нацполіцієй проводить обшуки у НАБУ" - Юрій Бутусов

Безпрецедентна та шокуюча для багатьох подія. З санкції спеціального антикорупційного прокурор Клименка прокурори САП та співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі проводять обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ, який веде роботу під прикриттям. Підстава для обшуки справа про розголошення даних досудового розслідування.  

Співробітники НАБУ відверто шоковані, що САП, друга рука антикорупційної системи, завдав удар зсередини, і що керівник САП Клименко, сам колишній детектив НАБУ, залучив до дій проти НАБУ ДСР Нацполіціі - один з найкорумпованіших правоохоронних підрозділів, який виконує команди всесильного заступника голови офісу президента Олега Татарова - який свого часу був одним з підозрюваних у справі НАБУ.

Особливе загородження викликає, що удар завданий по підрозділу агентів під прикриттям - найбільш таємному у НАБУ, і що Клименко фактично надав поліції та Татарову доступ до багатьох матеріалів роботи цього підрозділу.

Агенти під прикриттям працюють по багатьом резонансом справам і їх діяльність викликає найбільше занепокоєння влади, оскільки їх дії складно проконтролювати.

Сьогоднішня акція САП та НАБУ завдала важкий удар по довірі між двома антикорупційними органами, і створила конфлікт, наслідки якого тепер будуть тривалий час впливати на усю антикорупційну роботу.