"Спецоперація" - Олександр Костюк

"Спецоперація" - Олександр Костюк

Насправді, кожна фраза теї "мюнхенської промови" Зеленського - чітко продумана і відшліфована. І має конкретні цілі.

 Звичайно ж, продумувалась та промова не Зеленським – обмеженим і недалеким естрадним коміком. А зовсім іншими людьми, дуже розумними і хитрими.

І спрямована вона на підрив міжнародної підтримки України.

І подача цього вінегрету в українських ЗМІ теж була чітко продумана. Подали її дуже вибірково, в коротких, квазіпатріотичних тезах, з розрахунком на те, що саму промову дивився хіба 1% українців.

І відразу запустили подоляківський хвалебний пул, усіх цих Сазонових, Гриценків, Іванових і їм подібних. З однотипним меседжем: "чьотко, смєло, конкрєтно, Зєлєнскій маладєц!".

 І багато хто те ковтнув.

Таким чином, з одного боку дипломати і лідери західного світу, які зібралися на мюнхенській безпековій конференції, отримали ПОВНУ, справжню версію виступу Зе.

- Наповнену звинуваченнями на адресу Заходу і Байдена,

- В якій у відсутності миру в Україні звинувачується не РФ, а Захід (не забезпечили);

- В якій ні слова не сказано про наміри РФ легалізувати ОРДЛО (фактично приєднати до РФ частину української території), це ж не важливо, правда?

- В якій ні слова не сказано про сьогоденний вал провокацій РФ («тієї сторони», як висловлюється Зе) – це теж не важливо?

- В якій Зе «нічого не знає» про наміри Путіна і тому «потрібно з ним зустрітися». Ну так, мабуть Путін потайки мріє про мир і про незалежну Україну. Досить лише поговорити по душам, зазирнути в очі;

- В якій Захід звинувачується в «нагнітанні паніки» і «руйнації української економіки» (тобто небезпеки ніякої немає? Тобто не агресія РФ є причиною проблем в економіці?). І одночасно!!! вимагаються від Заходу превентивні санкції!

- Яка наповнена істеричними вимогами "дайте гроші без усяких умов", натяками на створення ЯЗ і т.п.

Ту ж, повну версію отримали числені лобісти кремля на заході. І будуть ті підривні тези використовувати, критикуючи лідерів, які консолідують підтримку України – Байдена, Джонсона. Підриваючи консолідовану підтримку Заходу.

І розв’язуючи тим самим руки агресору.

 А український споживач отримав іншу, прикрашену, псевдопатріотичну версію, з набора прикрашених вибіркових фраз. І ковтнув її.

Це чітка, продумана до деталей, з внутрішньою інформаційною підтримкою спецоперація.