"Список побажань..." - Олег Шарп

"Список побажань..." - Олег Шарп

Bloomberg: Одне з джерел, яке знайоме з бесідами Зеленського з іноземними лідерами, сказало, що в «плані перемоги» президента немає жодних реальних сюрпризів, і він не буде серйозною переломною віхою. Інший чиновник охарактеризував "план" як "список побажань".

Союзники також побоюються ослаблення підтримки України, якщо Трамп повернеться до влади після виборів, до яких залишилося лише шість тижнів.

За словами двох джерел, один із союзників припустив, що настав час для нового раунду роботи з Путіним - або з боку Зеленського, або з боку інших країн.

Київ побоюється, що припинення вогню без чітких гарантій залишить можливість Путіну завдати нового удару після переозброєння. Зокрема, український посадовець заявив напередодні на засіданні Ради з міжнародних відносин у Нью-Йорку, що план спрямований на запрошення вступити до альянсу НАТО, і закликав партнерів ігнорувати загрози Росії щодо ескалації.

Результат президентських перегонів у США,  неодмінно вплине на розрахунки. У понеділок на мітингу Трамп сказав, що, на його думку, Зеленський «дуже сильно» хоче, щоб його опонентка Камала Харріс виграла вибори, і заявив, що у разі перемоги на виборах він прагнутиме підштовхнути Україну до столу переговорів.

Ну, тут без коментарів. До виборів буде ще багато інформаційного шуму, який жодним чином не впливає на перебіг подій. Проте, саме ці вибори, а не чергові «саміти миру» і «плани перемоги» (це дійсно ніякий не план, а черговий перелік бажань) можуть стати переломними у цій війні.