Спочатку армія, потім все інше: українки про Ізраїль. Гроші, мова та виховання дітей | З України

Спочатку армія, потім все інше: українки про Ізраїль. Гроші, мова та виховання дітей | З України

Ізраїль - країна, що перебуває у стані перманентної війни від початку існування. Всі громадяни тут мають відслужити в армії, включаючи жінок. А небо захищає найкраща система захисту “залізний купол”. Саме сюди емігрували героїні нашого сьогоднішнього випуску. Як українки почуваються себе на новому місці?

Наші героїні діляться власними історіями. Чому не варто плутати туризм та еміграцію, як Ізраїль допомагає українцям та в чому секрет легкої адаптації? Чому іврит як мова досить складна для вивчення, де шукати роботу і до чого тут мізки.

Говоримо про нерухомість, про критерії відбору квартир, звідки брати меблі. Яку роль у меблюванні квартир відіграють волонтери, чим допомагають пересічні люди та місцева влада.

Торкнемося відмінностей менталітетів, особливо дітей на виховання. Як почувають себе звичайні ізраїльтяни, чому кричати та робити балаган вважається нормальним і скільки грошей коштує нормальний сервіс.

Наостанок поговоримо про ізраїльську армію та бомбосховища у домівках, як сприймається війна довкола, що ніколи не вщухає