"Спочатку подумала, що це фейк..." - Олена Кудренко

"Спочатку подумала, що це фейк..." - Олена Кудренко

В Європу росіяни тепер не зможуть в'їхати на авто, які зареєстровані в РФ, ввезти ноутбуки, смартфони, косметику, тощо...

Але ж правда. Де факто їх може й продовжать впускати з туалетним папіром та косметикою, бо час у прикордонників не безмежний, але новина чудова.

Аналогії з Індією. Там Росії платять рупіями, які вони не можуть звідти вивести, а тому, наприклад, можуть інвестувати їх в індійську економіку, щоб отримати дивіденди, які знову ж таки не зможуть вивести. Чаю стільки не накупиш.

Тобто їх доять. Ти можеш приїхати, але смартфон купиш у нас, ноутбук, косметику, туалетний папір теж. Вкладеш гроші в нашу економіку, і виїдеш на свою Росію як лох. Якого використали.

Їх рве на шматки від усвідомлення цієї реальності. Десятиріччя пропаганди, що вони господарі світу, на правах нахабної сили - і ось, будь ласка. Держава, утворена Єльциним, з вкраденою історією та культурою, з бідною мовою, одягнена або Китаєм, або Європою. Нагодована або Україною, або Білоруссю, та іншими. Розважена Америкою. Відбери в неї все це - і отримаєш суцільне НІЩО.

І я знаю людей, які рвалися отримувати російський паспорт під час окупації Криму. Лузери.