"Спочатку погане..." - Олег Шарп

"Спочатку погане..." - Олег Шарп

The New York Times пише, що занепокоєння у Зеленського та всієї Європи викликає те, що самі угоди про допомогу Україні можуть не пережити підсумків американських та європейських виборів.

Також занепокоєння Зеленського викликає те, що Байден, стосунки з яким часто були спірними, можливо, перебуває на своєму останньому саміті бо G7. А в дрібному шрифті угоди про безпеку, яку вони блискуче підписали, є такий пункт:

«Будь-яка зі сторін може припинити дію цієї угоди, надіславши письмове повідомлення дипломатичними каналами», яке «набуде чинності через 6 місяців».

Мені так подобається фраза: «занепокоєння Зеленського викликає…» Тобто, він спочатку підписав документ, а потім цей документ почав викликати у нього занепокоєння. Класно сформульовано!

З іншої сторони, дяка партнерам за будь-яку допомогу. Між тим, нашою головною метою повинен залишатися Північноатлантичний Альянс, все інше - тимчасовий компроміс.

З хорошого:

Німеччина оголосила про передачу нової військової допомоги Україні. у пакет допомоги увійдуть: 10 танків Leopard 1A1 та боєприпаси до них; 20 гусеничних машин піхоти Marder та боєприпаси; два зенітно-ракетні комплекси IRIS-T та IRIS-T, а також інше обладнання.