Спостерігачів місії ОБСЄ не впускають до Криму

Допуск міжнародних спостерігачів на територію Криму залежить від рішення російської окупаційної влади. Однак у Москві не поспішають з цим, оскільки не можуть змиритися, що міжнародні організації не визнають анексії Криму.

Про це у розмові з журналістами в Вашингтоні заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"За рішенням ОБСЄ, СММ має мандат на всю територію України, в тому числі, на Автономну Республіку Крим. Усі перспективи, на жаль, в у руках окупанта, яким є Російська Федерація", - зазначив заступник глави МЗС.

Він підкреслив, що станом на сьогодні з представників міжнародних організацій, яким вдалося відвідати окупований Крим, є лише комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс.

"Проблема в тому, що для Москви є неприйнятною позиція і ОБСЄ, і ООН, і Ради Європи, які не визнавали, не визнають і не мають наміру визнавати окупацію Криму. Це – одна з головних причин, чому Кремль не дозволяє представникам міжнародних організацій відвідувати Крим", - пояснив Кислиця.