"СПРАВА ХАШОДЖІ" - Олег Пономар

"СПРАВА ХАШОДЖІ" - Олег Пономар

Як ми й прогнозували, історія зі вбивством саудівського журналіста, Джамаля Хашоджі, у консульстві Саудівської Аравії в місті Стамбул набиратиме обертів.

Вчора у гру вступив Дональд Трамп. Після розмови з королем Саудівської Аравії, Салманом, він заявив, що за зникненням журналіста в Туреччині можуть стояти "неконтрольовані вбивці".


Це було би дуже смішно, якби не було дуже сумно, адже йдеться про людське життя та про безглузде відмазування вбивства людиною та чиновником, посада якого ще недавно означала — це лідер вільного світу (маю на увазі посаду президента США).

Кілька нюансів для розуміння ситуації:

Трампа корумповано саудитами так само, як і московитами, тобто Трамп є маріонеткою Саудівської Аравії, в якого влили сотні мільйонів доларів.

Гаманцем Трампа для саудитів є зять президента, Джаред Кушнер, якому вони дали сотні мільйонів доларів кредитів, і які ніхто, звісно, не має віддавати.

Трамп відправляє держсекретаря, Майка Помпео, до Саудівської Аравії. Ніби щоб той розібрався в ситуації. Та якби Трамп справді хотів розібратися, то наперед би не відмазував владу Саудівської Аравії, і скерував би Помпео не до Ер-Ріяда, а до Стамбула, де і сталося вбивство, і де треба провести чесне розслідування. А так візит Помпео означає "подумаймо разом як це зам'яти".

"Неконтрольовані вбивці" не можуть діяти в консульстві Саудівської Аравії, адже ця країна є диктатурою (як і Московія), і такі речі там не робляться без схвалення у самих верхах. Крім того, Трамп цією історією знову демонструє, що він заздрить і симпатизує світовим диктаторам.

Чи вплине цей скандал на листопадові вибори до Конґресу? Чим ще може здивувати Трамп американців та людей в інших країнах?

Ми дізнаємося про це вже через три тижні.

Олег Пономар