"Справа Микитася відкриває багато цікавих сторінок" - Юрий Бутусов

"Справа Микитася відкриває багато цікавих сторінок" - Юрий Бутусов

Микитась заявив під запис НАБУ, що його діяльності допомагає заступник голови офісу президента Олег Татаров, і що він контролює голову Київської організації партії Слуга народу народного депутата Лесю Забуранну, обрану по округу № 216

У Вищому антикорупційному суді відбулось резонансне засідання по обранню запобіжного заходу для бізнесмена Максима Микитася, підозрюваного у пропозиції хабаря у 22 мільйони євро меру Дніпра Борису Філатову.

Серед доказів детективи НАБУ оприлюднили розмову Микитася з Філатовим, де бізнесмен переконував мера, що має потужні зв'язки у діючий владі, і може гарантувати підтримку запропонованій схемі через свої діючі контакти.

Зокрема, Микитась заявив, що:

"Ну вот Олег Татаров. В 14-м году мы близко дружили. Сейчас меньше встречаемся, но тем не менее, он там много помог по этим. Это он помог. Я не скрываю этого".

Це з контексту він говорить про повернення активів "Укрбуду" - зробив резюме прокурор САП, який зачитував десятки сторінок розмов Микитася та Філатова.

Про зв'язки у Кабміні Микитась висловив упевненість, що запропоновану ним схему має підтримати віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина.

Не менш скандальним є оцінка Микитасем своїх тісних зв'язків з народними депутатами та депутатами Київради:

"Плюс у меня еще есть хорошие отношения с киевскими, я несколько депутатов провел. Например, Леся Забуранная. Она глава Слуги народа в городе Киеве. Мы очень много волонтерим вместе".

Голова Київської міської організації Слуги народу Леся Забуранна обрана по округу 216 міста Київа.

Микитась, нагадаю, вже є звинуваченим по справі НАБУ, по якій він спочатку дав покази проти Татарова, але потім під тиском Татарова не подав скаргу на нього, і відновив, як ми почули, робочі стосунки з заступником голови ОП. Думаю, усім зрозуміло, що усі керівники в будь-якій демократичній країні, де існує парламентський контроль, розподіл та незалежність гілок влади, вже б давали пояснення журналістам та намагались виправдатись перед неминучою відставкою.

Але в Україні боротьба з корупцією це не справа усієї держави, це справа окремих антикорупційних органів, які мають з цим боротись попри організований спротив усього держапарату. А інші керівники у владі сидять собі тихо і вичікують команди, що їм робити в данокму випадку. Велика слабкість держави під час страшної війни.

Подивіться самі цю реальну політику, справа Микитася відкриває багато цікавих сторінок.

За результатами заслуховування Микитася Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід у вигляді арешту або заставу у 260 мільйонів гривень.