"Справа по неякісних бронежилетах, була одною з перших гучних справ за Зеленського" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Справа по неякісних бронежилетах, була одною з перших гучних справ за Зеленського" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Чиновнику Міноборони Богдану Хмельницькому вручили підозру в розкраданні 1,34 мільйона доларів державних коштів на закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ...

Я маю кілька питань. Справа по неякісних бронежилетах, була одною з перших гучних справ за Зеленського. У закупівлі неякісних борнежилетів звинуватили генерала Дмитра Марченка. Відтоді і до самого вторгнення броніки Міноборони не закуповував, бо ТУ зроблене за Марченка було визнане злочинним.

З початком вторгнення всі ті броніки передали ЗСУ. Бо броніки тоді, як і в 14-му, закуповували волонтери. В т ч броніки на фронт возив Фонд Петра Порошенка.

Досі звинувачення Марченку не висунуте, справа розвалилася, а на початку вторгнення Марченкові пропонували закрити справу, якщо він переведе гроші застави на певний прокурорський фонд. Прокурорські були послані, і Марченко захищав Миколаїв перебуваючи під кримінальною справою. Перебуває досі.

Заставу для Марченка, я нагадаю, збирали всім народом за участі Петра Порошенка, позаяк Марченка запроторили в слідчий ізолятор і поставили заставу у 20 мільйонів грн. Нині генпрокуратура докладає всіх зусиль аби кошти застави не повертати.

Мене дуже цікавить. Виходить Хмельницький шахраїв на броніках прямо під час вторгнення? Тобто через нього загинули українські солдати?

Хмельницького вже кинули до слідчого ізолятора? Яку суму йому поставили у заставу?

І ще, питання до ду-у-уже небайдужих активістів, які "неякісними бронежилетами від Марченка" дорікали Петру Порошенко. Ви вже прибігли під Офіс президента у простріляних бронежилетах? Це ж за вашою логікою Зеленський винний в тому, що бронежилети прострілюються?

На фото я в броніку в якому провоював у 72-й ОМБР з травня по січень. Той самий "Корсар-МЗ", за які мордували Марченка. Важкуватий, звісно. Натомість - надійний. З усіх поглядів.