Справа Шеремета: під крики "ганьба!" суд арештував Кузьменко та Антоненка

Справа Шеремета: під крики "ганьба!" суд арештував Кузьменко та Антоненка

До пізнього вечора тривало напередодні засідання щодо підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. Для Юлії Кузьменко, яку підозрюють у мінуванні автомобіля журналіста, судді ухвалили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Під варту на таких же строк відправили і ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка. Таким чином судді задовольнили клопотання прокурорів.


Під час розгляду взяти на поруки завідувачку відділенням "Охматдит" були готові 10 людей. Зокрема, народний депутат від "Євросолідарності" Роман Величкович, нардепки VIII скликання Наталя Веселова та Оксана Корчинська, а також лікарі та воєнні медики.

Юлія Кузьменко просила дати їм слово. А також зберегти усі відеозаписи із камер медзакладу. Однак, суддя Сергій Вовк відмовив у клопотанні щодо заслуховування свідків, які, за словами захисту, можуть довести непричетність Кузьменко до вбивства Шеремета. Підозрювана наполягала і на тому, аби слідчі провели усі можливі дослідження, зокрема, ДНК та поліграф. І зробили це у присутності преси та громадськості, мовляв, їй боятися нічого.

Адвокат Юлії Кузьменко заявив, що сторона захисту подаватиме апеляцію на ухвалений запобіжний захід.

Під варту до 8 лютого відправили і ветерана АТО Андрія Антоненка. За версією слідства, саме його у футболці з характерним малюнком зафіксували камери спостереження на місці злочину.

Сторона захисту просила не арештовувати Антоненка і застосувати м'якший запобіжний захід. На початку засідання прокурор долучив до матеріалів справи документи про те, що під час обшуків у будинку вилучили деталі вибухівки.

Захист, зі свого боку, надав суду відзнаки Антоненка та його характеристики. Про готовність взяти АТОвця на поруки заявили музикант Сашко Положинський і народна депутатка від "Євросолідарності" Яна Зінкевич.

"Очікувана дуже реакція цього суду і очікуваний вирок. Від самого початку цього судилища було зрозуміло, до чого все йде… Недолугі докази, як вони це називають. Вони одразу були спрямовані на те, щоб зробити їх фігурантами цієї справи… все йшло до того, що їх мали закрити. Для чого і для кого цей показовий процес – життя покаже", – зазначив волонтер Олександр Гагаєв.

Речник МВС Артем Шевченко запевняв, що слідство не вважає фігурантів справи Шеремета винними, вони поки що тільки підозрювані.