"Справа Зайцева-Дронов: експерти мають бути покарані" - Тетяна Доцяк

"Справа Зайцева-Дронов: експерти мають бути покарані" - Тетяна Доцяк

Пам'ятаєте експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які з двох раз не змогли визначити чи перебувала Зайцева у стані наркотичного сп'яніння? Так от, їм труба.

Вони заявляли, що для встановлення чи перебувала Зайцева в стані викликаному вживанням наркотичних засобів, їм потрібно знати кількість опіатів, а раз вони не знають багато було опіатів чи мало - не можуть сказати чи був наркотичний стан.

Представниця потерпілих Larysa Matveeva Лариса Матвєєва ініціює проти них кримінальне провадження - основою стане висновок психіатра-нарколога Бориса Михайлова - доктора медичних наук, професора кафедри психотерапії Харківської медичної академії післядипломної освіти, який вивчив документи по справі і заявив - Зайцева перебувала під дією лікарських препаратів з наркотичним ефектом, і для визначення цього не треба знати кількість опіатів - достатньо лише факту наявності препарату в організмі, а нормативно-правових документів, які б визначали кількість наркотичних речовин в Україні не існує.

Позиція Матвєєвої - експерти мають бути звільнені через некомпетентність, а якщо діяли умисно - понести кримінальну відповідальність.

І це круто, бо і я, і знайомі мені адвокати можуть пригадати купу випадків, коли експерти робили, м'яко кажучі, сумнівні висновки, але ні я, ні знайомі мені адвокати не змогли пригадати випадки, коли експерти понесли за це покарання.

Звернення до поліції Матвєєва напише днями.

Тетяна Доцяк