"СПРАВЖНЯ ПРИЧИНА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СПРАВЖНЯ ПРИЧИНА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Новообраний президент Зеленський вимагає аби інавгурація його-коханого відбулася 19 травня. Верховна Рада вочевидь не бачить підстав так поспішати і схиляється до того, аби датою інавгурації призначити на 28-е і далі.

Під час зустрічі новообраного президента Зеленського і його команди з керівництвом Верховної Ради (спікером Андрієм Парубієм і віце-спікером Іриною Геращенко та головами фракції, з яких не з’явився жоден) сталася цікава історія. За словами нардепа Володимира Ар’єва під час зустрічі нардепам вдалося вмовити Володимира Зеленського провести інавгурацію 28 травня, і навіть 1 червня, але… Адвокат Богдан (за сумісництвом адвокат Коломойського), що сидів біля Зеленського, щось показав йому у смартфоні і сказав пару слів. І зразу ж після того риторика Зеленського різко змінилася і він став уперто наполягати на 19-му травня.

У чому справа? Що таке страшне Зеленському показав Богдан? Мережею вже розлетілося шу-шу-шу, мовляв справа у розпуску парламенту і що показав Богдан ніби грізне повідомлення від самого Ігоря Коломойського змісту приблизно «19-го і не гребе!», а на словах додав щось типу: «Вова, ти ж розумієш?»

Так от. Я дозволю собі припустити, що ситуація насправді набагато… як би так сказати? Смішніша. Причини передчасної інавгурації мають зовсім інше підґрунтя. Показував Богдан Зеленському, ймовірно, дещо інше.

Справа от у чому. Від дня обрання президентом і до цього моменту пан Зеленський громадськість розкриттям своїх намірів і планів якось не балує. Комунікацій з новообраним президентом у народу України лишилося три – ЗЕролики (там де новий президент періодично камеру облизує), Разумков, і «генделик «У Зеленського»» (за висловом блогера Віктора Литовченка). Журналісти з цього переліку виключені – їх увагою Зеленський радує ще менше ніж Віктор Янукович свого часу.

Проте про один його намір українці таки дізналися – Володимир Зеленський хоче як ведучий, провести шоу «Ліга сміху», що відбуватиметься в Києві 23 і 25 травня. Про це українці дізналися 23 квітня, після того як у Києві вивісили афіші заходу. На афішах красувався Володимир Олександрович повним профілем. Щоправда після публікацій у ЗМІ надійшла інформація ніби у шоу «Ліга сміху» Зеленського замінить актор Євген Кошовий і Кошовий з’явився афішах заходу, але… Відповіді хто саме вестиме шоу «Ліга сміху» 23 і 25 травня – нема. На сайті шоу ведучим досі названий Володимир Зеленський.

От це, на мою думку, і є головна причина для Зеленскього аби поспішати. Свого часу, працюючи у фірмі з системної інтеграції, що обслуговувала телеканали, я мав нагоду почути чимало цікавого про те, що робиться в студіях і суміжних з ними приміщеннях після виступів КВК. А там… Ні, я розумію, що почуте мною від технічних працівників телебачення ділити треба щонайменше на три. Але навіть якщо так – там залишиться повний набір з метрових доріжок кокаїну, сексуальних розваг з неповнолітніми, басейнів з шампанським і Масляковим, якого КВКшники величали ласкаво - «барін».

Не знаю скільки з тих звичок перейняли проекти «95 кварталу», але припускаю – гульбище по закінченню «Ліги сміху» планується грандіозне. Можливо – не на один вечір.

І от уявіть на секунду. Закінчується «Ліга сміху», у всіх – гульба-веселощі, всі – балдіють, і лише нинішній «барін» (чи як його там називають в тих колах) як останній йолоп мусить тверезим їхати до дому – до інавгурації готуватися. Вивчати, що берет марун – то десант, бежевий берет то піхота звичайна, а берет «морська хвиля» - піхота морська. Аби не переплутати. Вивчати хто в Україні прем’єр, а хто спікер. Промови заучувати знову таки (з імпровізацією у Санича – не дуже), заучувати яку промову коли говорити…

Хіба не облом? Поставте себе на місце Зеленського – ви би що відчували? Вам зрозуміло тепер чому на крайньому ролику він розбурханий до рівня істерики? Будеш тут спокійний, коли таке…

Є підстави вважати, що Богдан показав Зеленському на зустрічі не повідомлення від когось – він показав йому афішу «Ліги сміху» і шепнув щось типу: «Вова, а ти подужаєш? До інавгурації до тями прийдеш?» І це питання стало для Зеленського категоричним. 19-го – тобто до «Ліги сміху», і ніяких компромісів.

Що ж тепер, запитаєте ви? Я вважаю, що інавгурація місить відбутися таки 28 травня, або пізніше. Чому? Не хочу аби шоу «Ліга сміху» вів президент України. Президент вести мусить принципово інші «шоу».

Дмитро "Калинчук" Вовнянко