"Спрут, який душить державу" - Валерій Прозапас

"Спрут, який душить державу" - Валерій Прозапас

Рівно два роки тому Коломойський в коментарях NYTimes неприховано, в своєму стилі заявив, що все можна порєшать з Кремлем, який "хоч завтра дасть 100 мільярдів" - і вже очевидно, що Кремль явно видав аванс під цю паскудну таранну логіку знищення української держави.

Бо все, що пов'язано з цією людиною, так чи інакше має відношення до маховика реваншу та зради.

А пов'язано з ним багато.

Наприклад Медведчук, який на паях з Бєнєй володіє знаменитим "1+1", що прикриває псевдопатріотичний фланг московської пропаганди.

ОП, яка через його підручного Богдана влаштовувала посідєлки олігарха з урядовцями в кабінеті президента і заточила свою роботу на захист економічних інтересів Коломойського та на тиск проти Порошенка за допомогою ручного ДБР.

Портнов і судівська мафія, яку роками турботливо вистроювала під себе олігархічно-фсбшна "еліта".

Групи у ВР, підконтрольні Коломойському, з холуями типу Ґєруса та Дубінського, і прямим впливом на президентську партію.

Політичні проекти, як от "За майбутнє", очільник якого Паліца з такою ж хамською мордою що у шефа віщає про "зовнішнє управління".

Навіть президент Зеленський - і той досі чомусь під захистом колишнього охоронця Коломойського.

А яка кількість державних службовців, дипломатів, Кравчуків і Арєстовічєй, Лєщєнків і Біґусів, Хомчаків і Апаршиних, ручних активістів, патріотів за викликом, "незалежних" журналістів, "антикорупціонерів" тощо, яких утримує добра бабушка - ми не дізнаємось ніколи.

Це спрут, який душить державу - і якого намагався позбутися Порошенко, але не зміг протистояти його об'єднаним з Кремлем зусиллям.

Позбутися його довірливим українцям буде надзвичайно складно, це цинічний та винахідливий ворог - але іншого шляху немає, інакше він доб'є Україну і отримає "100 мільярдів".

Аванс взято і відпрацьовано з надлишком.