"СПУСТІЛІ МІСТА І НАДВИГАЮЧЕ ПОЧУТТЯ БЕЗВИХОДІ" - Александр Гончаров

"СПУСТІЛІ МІСТА І НАДВИГАЮЧЕ ПОЧУТТЯ БЕЗВИХОДІ" - Александр Гончаров

Ми вже живемо поряд з містами і селами, що швидко вмирають через дуже руйнівну війну, де в тилу народження дитини вважається великою удачею, а мільйони біженців вимушено створюють свої сімейні гнізда в країнах, що їх притулили.

І зараз грошей немає ні у держбюджеті, ні у переважної більшості населення. Що робити керманичам у цій ситуації? Насамперед перестати жити у старій довоєнній реальності. Ну, всі давно знають, що дефіцит українського бюджету – це за практикою попередніх років завжди приводив до дуже жорстких рішень щодо населення: підвищення податків, висока інфляція, закручування гайок бізнесу, зменшення фінансування соціальної сфери.

Влада, яку ми обрали у довоєнний час, тепер має зняти всі бар'єри, ліквідувати дозволи та ліцензії для входження бізнесу, що залишився в країні, на українські ринки. Заморозити на найближчі 2-3 роки в Україні тарифи ЖКГ та ціни на енергоресурси. У Кабміні та Раді мають припинити навіть думати про підвищення податків, насамперед, для фізосіб-підприємців (ФОПів).

Зрештою, щиро дивуюсь, як ми, платники податків, в умовах війни дозволили топ-чиновникам нас привести до небаченої корупції та ще й отримувати їм астрономічні зарплати? Досить переконувати Захід, що вся Україна готова далі бідніти, голодувати та сидіти без світла. Так, ситуація реально складна. Але врятувати її можна, якщо керувати економікою будуть досвідчені професіонали, а не слабоосвічені нахабні корупціонери.