"США не визнавали Радянський Союз до 1933 року, вважаючи владу більшовиків нелегітимною. Проте..." - Павло Бондаренко

"США не визнавали Радянський Союз до 1933 року, вважаючи владу більшовиків нелегітимною. Проте..." - Павло Бондаренко

Проте це не заважало американцям будувати для СРСР військову промисловість. Лише за першу "п`ятирічку" з 1928 по 1933 роки лише компанії Альберта Кана набудували в СРСР заводів, фабрик, прокатних станів на 250 мільйонів доларів, що рівнозначно нинішнім 250 мільярдам. Його називають "батьком радянської індустріалізації".

При цьому уряд Рузвельта добре знав про влаштований більшовиками Голодомор. Але якщо треба долати "Велику депресію" - нелегітимність радянської влади, яка штучним голодом винищує мільйони дітей відходить на другий план. Така ось була мораль у людини, що її американці вважають найкращим президентом в історії країни.

А були ще інші американські, британські, французькі, данські, німецькі, італійські фірми, які до 1939 року разом набудували в СРСР понад 1500 підприємств.

З найвідоміших - Харківський танково-тракторний завод; Челябінський танково-тракторний ("Танкоград"); Сталінградський танково-тракторний; Горьковський автомобільний, Московський автомобільний (АЗЛК), Запорізький алюмінієвий комбінат; Дніпрогес, Запорізький завод феросплавів; Магнітогорський металургійний комбінат ("Магнітка"); Уралмаш; танково-вагонний завод у Нижньому Тагілі (нині "Уралвагонзавод"), Новокузнецький металургійний комбінат; Казанський авіаційний завод, "Сібсільмаш".

Усі ці підприємства працювали на виробництво зброї. Цілої гори зброї. Якою потім СРСР лякав і шантажував увесь світ і США передусім. Лише танків лише після Другої світової війни СРСР набудував понад 125 тисяч, у півтора рази більше, ніж решта країн планети Земля разом узяті.

Мораль з цього кожен виведе сам. Вона на поверхні.

P.S.

"Історія нічому не вчить, вона лише карає за незнання уроків"(с)