США очікують сплеск смертності від COVID-19 до кінця січня

США очікують сплеск смертності від COVID-19 до кінця січня

У США прогнозують понад 150 тисяч смертей від коронавірусу впродовж наступного місяця.

Модель прогнозування в Інституті аналізу та вимірювання здоров'я при Вашингтонському університеті свідчить, що рівень смертності у січні може значно перевищити статистику COVID-19 за попередній місяць.

Експерти вважають, що у січні США матимуть одну з найгірших фаз пандемії, а найближчі місяці стануть одними з найнебезпечніших в країні з початку пандемії. Про це пише видання Тhe Нill.

Загалом у Сполучених Штатах за час пандемії від COVID-19 померло 348 тисяч людей, понад 20 мільйонів осіб перехворіли вірусом.

Прогнозовані сплески нових випадків хвороби пов’язують з масовими святкуваннями та подорожами у США з нагоди Дня подяки, Різдва та Нового року.

Ситуацію погіршує холодна погода, оскільки люди збиратимуться у приміщеннях, де вірус поширюється значно швидше.

Наразі у США спостерігають найвищий рівень шпиталізації пацієнтів за весь час пандемії.

У четвер та п'ятницю, 31 грудня і 1 січня, в країні щодня шпиталізували по понад 125 тисяч пацієнтів з Covid-19.

Наразі у США затверджено дві вакцини від коронавірусу, втім щоб досягнути колективного імунітету, потрібно вакцинувати 90% населення країни, - повідомляють в Центрах з профілактики та попередження хвороб.

Наразі лише першу дозу вакцини від коронавірусу у США отримали 2,8 мільйона людей.

За підрахунками імунолога Джорджтаунського університету Стівена Сінгера, для набуття колективного імунітету у США необхідно вакцинувати двома дозами від 197 до 230 мільйонів громадян. ​