США пригрозили Китаю новими санкціями

США пригрозили Китаю новими санкціями

США пригрозили Китаю новими санкціями, якщо підтримка військової машини рф триватиме. Китай у відповідь заявив, що продовжить сприяти "мирному діалогу" між воюючими країнами.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 27 липня зустрівся із очільником МЗС КНР Ваном Ї. Сторони обговорили, зокрема, російсько-українську війну та ситуацію щодо Тайваню.

"Ми знову висловили серйозне занепокоєння з приводу підтримки КНР оборонної промислової бази росії.

Я дав зрозуміти, що якщо КНР не вживатиме заходів для усунення цієї загрози європейській безпеці, Сполучені Штати продовжуватимуть вживати відповідних заходів", — цитує Блінкена прес служба Держдепартаменту США.

"Позиція Китаю щодо українського питання відверта і відкрита, ми продовжимо сприяти мирному діалогу між країнами.

Ми виступаємо проти односторонніх санкцій і будемо вживати рішучих та ефективних заходів для захисту своїх основних інтересів і законних прав", — відповів Ван Ї, якого цитує пресова служба МЗС Китаю.

Він також закликав США "утриматися від роздмухування вогню, розпалювання проблем і підриву стабільності в Південно-Китайському морі".

На що Блінкен зауважив, що Сполучені Штати та союзники "просуватимуть власне бачення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону".  

У Держдепартаменті назвали переговори відкритими і продуктивними. Обидві сторони домовилися тримали відкритими ліній зв'язку в наступні тижні і місяці.