США про Голодомор: Москва намагається знищити прагнення народу України

США про Голодомор: Москва намагається знищити прагнення народу України

Речниця Державного департаменту США Морган Ортегус у заяві до 86-ї річниці Голодомору назвала цю трагедією однією з найбільших у XX столітті.

При цьому у США наголосили, що зараз Україна знову зазнала атаки Росії через захоплення Криму та агресію на Сході України.

"Радянському союзу не вдалось зламати дух українського народу... І тепер Україна знову зазнала нападу. Окупація Криму Росією та тривала агресія на Сході України призвели до 13 тисяч смертей. Москва намагається маніпулювати та нищити прагнення народу України", - йдеться у заяві.

З окремою заявою щодо трагедії Голодомору виступив і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Сьогодні ми згадуємо мільйони невинних людей в Україні, які постраждали і загинули під час Голодомору", - заявив прем'єр-міністр Канади.

Він підкреслив, що попри жахи радянського режиму, український народ зберіг свої мову, культуру та ідентичність й здобув незалежність в 1991 році.

В останню суботу листопада Україна згадую пам'ять мільйонів людей, які загинули в під час Голодомору 1932-1933 років, який визнаний геноцидом, а також голоду 1921-1923 років та 1946-1947 років.