США розглядають можливість відправки в Україну зброї та військових радників через передбачувану загрозу з боку РФ

США розглядають можливість відправки в Україну зброї та військових радників через передбачувану загрозу з боку РФ

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення військових радників та озброєння в Україну через передбачуване нарощування Росією сил поблизу українського кордону, повідомляє телеканал CNN з посиланням на обізнані джерела.

За їхніми даними, допомога може містити відправку в Україну протитанкових ракет Javelin, а також мінометів. Наголошується, що серед іншого розглядається відправка в Україну переносних зенітно-ракетних комплексів "Стінгер".

Крім того, як повідомляється, Пентагон наполягає на тому, щоб деяке обладнання, яке мало бути відправлено до Афганістану, наприклад, гелікоптери МІ-17, було відправлено до України.

Тим часом джерела телеканалу наголошують, що деякі чиновники адміністрації стурбовані, що відправка військової техніки може бути розцінена Росією як серйозна ескалація.

І хоча США готові направити в регіон кілька військових радників, неясно, чи хтось поїде до самої України, зазначили вони. Співрозмовники телеканалу також повідомили, що офіційні особи США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо розробки нового пакета санкцій, який набуде чинності, якщо Росія вторгнеться на територію України.