США розробили новий пакет військової допомоги Україні

США розробили новий пакет військової допомоги Україні

Білий дім підготував кілька варіантів стримування Росії від нападу на Україну. У тому числі розроблено новий пакет військової допомоги нашій країні. Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерела.

«Адміністрація Байдена також підготувала новий пакет військової допомоги США для України на додаток до американської військової допомоги, яка вже надходить до Києва„, – повідомляє видання. Подробиць поки що ніхто не називає.

Також, адміністрація президента США готує список пропозицій для майбутніх переговорів з Росією щодо так званих «гарантій безпеки» в Європі. Серед цих пропозицій скорочення військової присутності та навчань у Східній Європі.

Як розповіли телеканалу чинний чиновник адміністрації США та два колишніх співробітника національної безпеки, на майбутніх переговорах можуть обговорити масштаби військових навчань, які проводять США та Росія, а також кількість американських військ, дислокованих у країнах Балтії та Польщі. Однак у відповідь на це Росія має забрати свої «Іскандери» з Калінінградської області.

«Адміністрація складає список варіантів зміни позицій сили в Європі для обговорення з Росією на переговорах», — сказав представник адміністрації Байдена.

Проте обговорювати такі кроки США готові лише у випадку, якщо Росія також виявить бажання обговорити скорочення своєї присутності в регіоні.

Американські чиновники вважають, що для будь-якої зміни військової присутності США в Європі Росія повинна буде вжити взаємних, рівноцінних кроків для скорочення своїх сил, а відведення російських військ з України буде недостатньо.