"США: вчора кількість смертей від COVID-19 встановила новий добовий рекорд" - Влад Пономар

"США: вчора кількість смертей від COVID-19 встановила новий добовий рекорд" - Влад Пономар

Незважаючи на те, що в США вчора кількість смертей від COVID-19 встановила новий добовий рекорд-2482, Трамп заявляє, що США пройшли пік і хоче зняти обмеження, введені через пандемію.
За словами Трампа, більше 20 штатів перебувають у "надзвичайно гарному стані".

Трамп зупиняє фінансування ВООЗ.

Доведеться почекати. Трамп наполіг, щоб його ім'я вказали на чеках допомоги для американців. Це призведе до затримки у надсиланні чеків. Поява імені президента США на чеках країни є безпрецедентним випадком і відбувається вперше - пише WP.
“Безпрецедентне рішення означає, що коли одержувачі відкриють паперові чеки, які Податкове управління США почне відправляти в найближчі дні американцям, на лівій стороні платежу вони побачать напис “президент Дональд Дж. Трамп”, — пише видання.
Трамп вимагав у глави Казначейства Стівена Мнучіна дозволу, щоб підписати чеки. Однак це суперечило законам США. Замість цього на чеках буде стояти ім'я президента під написом «Компенсаційна економічна виплата». Подібні зміни у фінансовому документі призведуть до затримки по їх виплатах.
В Штатах триває передвиборчий період. Трамп знає, що жоден президент в історії США не зміг переобратися на другий термін при падаючій економіці.

У США склалася найважча ситуація з поширенням коронавіруса. В країні зареєстровано 644 348 випадків зараження та 28 554 летальних випадків - більше, ніж в будь-якій іншій країні.

Влад Пономар