США виділять 100 млн. доларів на українську поліцію та прикордонників

США виділять 100 млн. доларів на українську поліцію та прикордонників

США планують надати додаткових 100 мільйонів доларів допомоги для сфери цивільної безпеки в Україні. Про це повідомили на офіційному сайті Держдепартаменту в суботу, 26-го березня.

Кошти мають піти на посилення спроможностей МВС України. Зокрема, йдеться про “забезпечення охорони кордонів, підтримання правоохоронних функцій та захист критично важливої державної інфраструктури перед обличчям навмисного, неспровокованого та невиправданого нападу Путіна”.

Збільшене фінансування має також забезпечити Держприкордонну службу України та Нацполіцію засобами індивідуального захисту, польовим і тактичним спорядженням, медичним обладнанням, бронетехнікою та засобами зв’язку.

“Із життєво важливою допомогою від уряду США українські правоохоронці відіграють ключову роль у порятунку жертв жорстокого нападу російського уряду. Вони супроводжують колони із вимиушиними переселенцями. Правоохоронці також гарантують безпеку цивільних районів, понівечених безжальним бомбардуванням”, - йдеться на сайті Державного департаменту.

“США продовжують стояти разом із іншими державами, які підтримують народ та уряд України”, - наголошують у відомстві і закликають Путіна припинити насильство і обрати шлях миру та дипломатії.

“Ми продовжуємо вимагати відповідальності за воєнні злочинах та інші звірства, використовуючи усі доступні інструменти, включаючи кримінальне переслідування”, - підкреслили у Держдепі.