США внесли дві компанії РФ у список організацій, діяльність яких суперечить національним інтересам США

США внесли дві компанії РФ у список організацій, діяльність яких суперечить національним інтересам США

Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США оголосило про внесення 6 фізичних осіб та 18 компаній у список організацій, які надають допомогу іранській ядерній програмі, пакистанській ракетно-ядерній програмі і модернізації російського військового сектора. Про це йдеться в заяві міністра торгівлі США Вілбура Росса.

У список були внесені п'ять іранських чиновників, які займаються атомною енергетикою, одна іранська компанія, дві китайські організації, дев'ять пакистанських компаній і п'ять компаній, зареєстрованих в Об'єднаних Арабських Еміратах. Всі вони надають допомогу Ірану і Пакистану в створенні зброї масового знищення.

Внесли у список і дві російські компанії – за порушення ліцензійних вимог в роботі з організацією, яка опинилася у санкційному списку раніше.

«Спроби компаній незаконно придбати американські технології для підтримки неконтрольованих програм з розробки зброї масового знищення, неприйнятні і неприпустимі», - йдеться в заяві Вілбура Росса.

У список організацій входять особи або організації, які, як вважається, причетні до діяльності, що суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики США.