"Стає все цікавіше і цікавіше" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Стає все цікавіше і цікавіше" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Міжнародний комітет Червоного хреста оприлюднив заяву по жорстокому убивству українських військовополонених в Оленівці. Заява була оприлюднена у відповідь на заяви президента Зеленського, СБУ, ГУР та уповноваженого ВР з прав людини про порушення Росією гарантій Червоного хреста і ООН щодо полонених.

Так от Червоний хрест заявив, що він НЕ ДАВАВ ніяких гарантій. Ба більше, Червоний хрест не міг надати ніяких гарантій, бо не має засобів примусити воюючі сторони до виконання якихось гарантій. Червоний хрест повідомів, що своєчасно проінформував про це українську сторону.

Чевроний хрест наголосив, що він був лише нейтральним посередником у координації між російською і українською сторонами під час виходу захисників "Азовсталі".

Почекаємо ще заяв від ООН. Щось підказує, що й вони будуть такі самі. Що це все означає? Лише те, що захисникам "Азовсталі" просто наказали здатися в полон. На милість Москви. Без будь-яких гарантій. А можливо, їм теж як і нам розповіли про гарантії. Яких не було.

А нас всіх закликали не обговорювати ситуацію, бо "не на часі". Зашкодить полоненим, мовляв. Ми й не обговорювали. І які результати?

Нічого дивного. Коли вас просять помовчати бо "не на часі", це завжди завершується трагедіями. Особливо, коли помовчати вас просять типи, яким за Порошенка на часі було завжди.

Що врятує полоненого захисника "Азовсталі" від російського бузувіра-вагнерівця? Нічого. Лише воля долі.