Сталася сенсаційна подія

Сталася сенсаційна подія

190 священиків так званої УПЦ МП зажадали скликання церковного трибуналу для засудження дій предстоятеля РПЦ патріарха Кирила. За словами церковників, Кирило проповідує доктрину "русского мира", яка не відповідає православному вченню і повинна бути засуджена як єресь. Також Кирило скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України. "Ми сподіваємося, що Собор предстоятелів стародавніх східних церков розгляне наше звернення і винесе своє справедливе рішення" - кінець цитати.

А тепер - розтлумачення дива.

Ніякі "стародавні східні церкви" на заклик священиків УПЦ МП не вігукнуться. Просто тому що УПЦ МП для всього православного світу це невід'ємна частина РПЦ, яка перебуває в церковному розколі зі Вселенським Патріархатом та всіма православними церками, які визнали Православну церкву України.

По-друге, треба бути повним ідіотом аби не розуміти що у наглухо тоталітарній РПЦ такі виступи закінчитися можуть лише одним - позбавленням сану і прокльонами. До речі, священики повідомили що їм уже погрожують.

Фокус в тому, що ці священики - далеко не ідіоти. Якщо вони роблять такі заяви, значить вони уже мають гарантії від певної сили, яка з радістю залишить їх у сані та при їхніх єпархіях. Цією силою бути може... митрополит Єпіфаній з ПЦУ. Це, до речі, як раз в його стилі.

І якщо так, то очевидно. Заява свяіщеникив УПЦ МП зроблена з одною єдиною метою - обставити ситуацію так, аби інший клір УПЦ МП не оголосив їх зрадниками і ренегатами. Вони пред'явили претензії Гундяєву. Зараз по них прилетять "ответки". Але це - Україна, а не Росія. Тут так з людьми не розмовляють. У відповідь на репресії РПЦ ці священики оголосять Гундяєва єретиком і заявлять про свої повернення до істинної апостольскої церкви. Тобто до Константинополя. Тобто - до ПЦУ.

Тобто вони підуть не самі, а зі своїми прихожанами. А також покажуть стежку всім іншим прихожанам. Віра - штука вкрай інтимна, репресіями тут можна лише примусити. Але не навернути.

А треба саме навертати. Що й відбувається.

Коротше. Слідкуємо за розвитком. Якщо почуєте про масовий перехід єпархій в ПЦУ - значить я правий.

Печера Дракона