Сталеві яйця злякалися і вирішили, що підняти лапки - надійніше...

Сталеві яйця злякалися і вирішили, що підняти лапки - надійніше...

Сталося неочікуване:

"Заступник міністра агрополітики розповів, що третій місяць поспіль росія цілеспрямовано блокує роботу “зернової ініціативи”. У черзі на інспекцію наразі очікують 117 суден. У середньому перевірку проходять 2–3 судна в день, тоді як у вересні та жовтні торік цей показник становив 6–7.

 ...тижневі очікування здорожчують логістику. У результаті, по-перше, (українська) продукція стає дорожчою для отримувачів – і особливо чутливо це позначається на країнах, які залежать від українського зерна. По-друге, зазнають додаткових витрат українські аграрії, зменшуючи відпускну ціну зерна”, – сказав Дмитрасевич."

------------------------------

Ось така геніальна "зернова" угода.

Хоча чому "неочікуване"? Неочікуване це було лише для тих, хто слухав марафон, банкову і сергія сидоренко з упячки.

А в день підписання цієї дічі, я одразу і написав:

 - ""Судна здійснюють транзит до портів згідно графіку затвердженого в СКЦ" - тобто не дають орки в СКЦ згоди на графік і ніякі судна більше нікуди не заходять."(с)

Хто виявився правий?

Сказочнікі банкової? Чи ті, хто критикували встановлення де-факто ембарго на нашу морську торгівлю?

А пам'ятаєте як журнашлюшки на зп у Єрмака тоді на всі голоси співали осанну ОП? Як вони брехали по методичці, що це не "угода", ми вже точно на відміну від Порошенка ніякі угоди з рашкою не підписуємо, а "ініціатива". Що це не "угода з Росією", а "угода з Туреччиною" (в якій підписантом є росія). Що перевіряти вантажі будуть турки, а не росіяни.

А виявилося влада зеленського брехала.

В реальності Зеленський не тільки здав в 2019 році нашу торгівлю Керченською протокою, спустивши справу захоплення наших моряків на гальмах, не тільки дозволив дозволив блокувати нашу торгівлю Азовським морем (а потім здав і саме море), тепер він здав ще й чорноморську торгівлю, щоб економічно удушити Україну на довгій дистанції.

І тепер ці упирі кивають на орків в СКЦ. Яким самі ж і дали можливість блокувати наше зерно. І разом примусили наших аграріїв працювати за копійки.

Право України на вільну морську торгівлю це наше виключне право за міжнародними законами. Ні з якими росією і ні з якою Туреччиною чи США ми не зобов'язані підписувати нічого, щоб своє право реалізовувати. Шизики з Ірану теж періодично захоплюють нафтотанкери в Перській затоці. Але нікому в світі не прийшло в голову підписати з Іраном якісь "зернові угоди". Це прийшло в пусту голову лише капітану команди КВН.

Якщо РФ пробує топити чи захоплювати іноземні сухогрузи, це акти піратства. Тоді ми маємо утопити її флот. І світ отримує убойний аргумент нам в цьому допомагати. Ми маємо організовувати міжнародні військові конвої для захисту нашого зерна і присутності в наших портах під час завантаження, щоб упередити ракетні обстріли портової інфраструктури. Як показав британський есмінець Дефендер проходом повз Крим, це дієвий інструмент. Ми маємо перекривати засобами ППО і давати відсіч.

Та сталеві яйця злякалися і вирішили, що підняти лапки - надійніше. Результат на табло.

І ця клоунада не припиняється.

Зеленський: Час розширити «зернову ініціативу» на порти Миколаївщини (30.01.2023)

Джон Сміт